PUBLICITAT

Vila i Puig estudien establir un protocol de col·laboració per als cossos especials

  • El conveni servirà per regular les actuacions legalment i es podria començar a treballar en els propers mesos
21102011_puig
El ministre d'Interior, Marc Vila, rep el conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig. Foto: TONY LARA
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, s'ha reunit aquest divendres amb el ministre d'Interior d'Andorra, Marc Vila. Durant la trobada han parlat sobre les bones relacions entre els cossos especials d'ambdós territoris, i han proposat elaborar un protocol de col·laboració per regular i prevenir les actuacions d'emergència. El conseller català, però, ha assegurat que actualment els cossos ja tenen uns mecanismes de comunicació i col·laboració que funcionen a la perfecció. El conveni, per tant, serviria per regular les actuacions legalment, i es podria començar a treballar en els propers mesos.
Actualment, els cossos especials de la Generalitat de Catalunya i del Principat d'Andorra ja col·laboren en les situacions en que és necessari, i segons han afirmat el ministre d'Interior, Marc Vila, i el conseller català Felip Puig, ho fan sense cap problema. L'únic inconvenient és que per ara no hi ha cap conveni o protocol que estableixi com s'ha d'actuar en aquests casos, i per això els responsables d'Interior han acordat treballar per poder elaborar la normativa legal.

Segons ha explicat el conseller Felip Puig, l'elaboració d'aquest text es farà "amb tranquil·litat", i segurament es començarà a tractar a partir de les conteses electorals d'ambdós països. Serà, per tant, de cara a l'any vinent que es podrà començar a tractar el redactat en qüestió.

Tot i que el funcionament actual de col·laboració ja es considera bo, Puig ha manifestat que aquest protocol permetria "estar més preparats de cara al futur i reaccionar millor". D'altra banda ha destacat que també és necessari reforçar la percepció de seguretat que tenen els ciutadans, i que demostrar que els governs d'ambdós territoris estan comunicats, ho afavorirà.

El ministre d'Interior, Marc Vila, ha rebut el conseller al seu despatx del Ministeri, on Puig l'ha obsequiat amb una figura d'un mosso d'esquadra. Tant Vila com Puig han volgut posar de manifest la bona entesa entre Catalunya i Andorra i les ganes de treballar plegats en els àmbits que sigui necessari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT