PUBLICITAT

Jutjat un home de 73 anys per abús sexual a un menor en un jacuzzi

  • Posteriorment a tocaments i a paraules pujades de to, l'acusat va oferir 20 euros al jove
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La piscina d'Escaldes Foto: TONY LARA

Un home de 73 anys, nascut a Dinamarca i que ha vingut a jubilar-se a Andorra, va seure ahir al banc dels acusats per un presumpte delicte d'abús sexual a un menor de 13 anys.

Els fets es remunten el gener de l'any passat a la piscina comunal d'Escaldes, concretament al jacuzzi que hi ha al vestuari d'homes. Tal i com va explicar el propi acusat, va seguir a un noi fins a aquesta banyera d'hidromassatge i va intentar iniciar una conversació, en la qual li va preguntar l'edat. Segons va declarar, no sentia bé el que li explicava el jove, motiu pel qual es va apropar a ell. Mentre ho feia va relliscar i la seva mà va anar a parar a la cama del noi, «com a molt a la cuixa», va declarar.

La versió del menor és molt diferent. Se li va apropar l'home i li va dir paraules pujades de to (en aquest punt sí que van coincidir les dues versions). Posteriorment li va tocar els genitals dues vegades, abans que pogués marxar corrents. A més, poc temps més tard l'home li va oferir 20 euros, que eren «perquè es comprés una Coca-Cola», va assegurar el processat.

Unes hores més tard, i després que el menor anés a denunciar els fets a la Policia, l'home danès va ser detingut a la mateixa instal·lació escaldenca.

Un segon testimoni / Després de la declaració del menor va fer-ho un usuari del centre esportiu que va ser localitzat pels responsables d'aquesta instal·lació. No coneix de res el menor però va explicar que ell havia vist com dies abans l'home havia entrat expressament als vestidors quan entraven les escoles a fer piscina, amb nens de quatre a vuit anys. Va assegurar haver-lo vist observant-los mentre tenia una erecció. Li va recriminar l'actitud i com que no li van fer cas va decidir anar a queixar-se a la recepció de la piscina. Li van dir que necessitaven més proves per poder-lo incriminar d'una cosa així.

L'acusat va negar en tot moment totes aquestes acusacions. Va dir que no li agradaven els homes i que no tenia cap intenció sexual.

La psicòloga que va tractar al menor uns mesos després dels fets va assegurar que patia un estrès posttraumàtic i que patia seqüeles com ansietat, por a sortir al carrer, a parlar amb persones grans i dificultats per dormir. L'especialista que va analitzar al processat, per la seva part, va assegurar que no pateix cap alteració mental i que no necessita cap tractament al respecte.

Precisament aquest aspecte és en el que es va agafar la defensa de l'acusat, a més d'al·legar que el menor va malinterpretar els fets. «Tot ha estat un cúmul de despropòsits», va assegurar.

La fiscalia, en canvi, va considerar que el fet que no tingui una patologia, i sí «una perversió» és el que el fa més perillós. A més, va considerar «inversemblants» les declaracions de l'acusat. Pels fets, va sol·licitar una pena de dos anys de presó condicional, no entrar en contacte amb la víctima ni a instal·lacions d'aquestes característiques durant quatre anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT