PUBLICITAT

Els Verds asseguren que el PS els ha ofert llocs destacats a les llistes

  • Pozo va amb l'equip de Ciutadans Compromesos, amb qui hi ha acords programàtics
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Un moment de la reunió de l'executiva de DA celebrada ahir Foto: ANA / N. M.

Els Verds van afirmar a través d'un comunicat que el Partit Socialdemòcrata els ha ofert en les darreres setmanes llocs destacats en les seves candidatures per a les eleccions comunals, però les han rebutjat per estar fetes «amb poc temps» i sense una continuïtat programàtica. A més, argumenten que el desgast de les negociacions dutes a terme per les eleccions generals, així com la visió del «frustrat procés de renovació» del partit, han estat altres raons per declinar l'oferta. En canvi, els Verds sí que han validat l'acord amb Ciutadans Compromesos de la Massana, candidatura en la què Jael Pozo –candidata a cònsol major pels Verds a Escaldes-Engordany en la darrera convocatòria comunal– ocupa el lloc número 7.

Els Verds afirmen que han rebut «propostes substancials» a nivell de posicions per participar en diferents candidatures en diverses parròquies. I en aquest sentit destaquen de manera «particular» les realitzades pel PS, que s'han fet «de manera improvisada» durant les darreres setmanes i només en termes de posicions a les candidatures.

La falta d'entesa, segons els Verds, ha vingut motivada per «manca de treball en el temps disponible», i sense una continuïtat a nivell de programa. A més, assenyalen com a altres factors negatius el desgast que van provocar les negociacions per les eleccions generals, així com la visió que no hi ha una renovació en el si dels socialdemòcrates i la sensació que no s'han resolt els problemes interns del partit.

AMB CIUTADANS COMPROMESOS / En canvi, els Verds deixen clar que l'acord amb Ciutadans Compromesos de la Massana s'ha assolit després de mesos de negociacions, perquè es tracta d'una «plataforma on es troben moltes sensibilitats ideològiques», amb un perfil representatiu de la societat, i que es tracta d'un equip de persones «joves i compromesos amb el servei públic», tal i com manifestava dimecres la presidenta dels Verds, Antònia Escoda. A més, segons assenyalen al comunicat, han arribat a acords programàtics en matèria d'economia i finances, benestar social, medi ambient i democràcia participativa.

Per la seva banda, el candidat a cònsol major per Ciutadans Compromesos, David Baró, també es mostrava satisfet pel fet que Pozo hagués acceptat formar part del seu equip, cosa que va valorar com un símbol d'obertura i de renovació generacional de la seva llista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT