PUBLICITAT

Intervenció de manteniment a Sant Joan de Caselles

  • S'ha detectat humitats entre la nau i l'absis i vegetació invasiva als murs
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'església de Sant Joan de Caselles. Foto: EL PERIÒDIC

El Departament de Patrimoni Cultural va iniciar ahir dijous una intervenció arquitectònica a l'església de Sant Joan de Caselles per dur-hi a terme diverses tasques de manteniment.

La intervenció ha començat després que es detectés la presència d'humitats entre la nau i l'absis, així com d'altres patologies com la presència de vegetació invasiva en els murs de la nau i el campanar o el trencament i despreniment de material de cobriment i elements decoratius de la coberta. Les tasques de manteniment tindran una durada de dues setmanes.

Sant Joan de Caselles va ser edificada entre el final del segle XI i el principi del XII. La nau i el campanar són d'estil romànic, mentre que els porxos són posteriors, probablement dels segles XVI o XVII.

Des de Patrimoni Cultural assenyalen en un comunicat que la intervenció es fa amb la voluntat de conservar i millorar aquest bé immoble, però també per protegir els béns que hi alberga com el retaule renaixentista dedicat a Sant Joan (1520-1550), atribuït al Mestre de Canillo, o el Crist en majestat romànic, elaborat en estuc combinat amb pintura mural, que pateixen les humitats.

Entre els anys 1934 i 1935, l'arquitecte Cèsar Martinell, en nom dels Amics de l'Art Vell, va restaurar la coberta de l'absis, el campanar i el porxo de la façana principal.

Entre els anys 1962 i 1963 es va restaurar el retaule del segle XVI, l'interior de la nau i el Crist d'estuc. Des d'aleshores el Departament de Patrimoni Cultural hi ha realitzat diverses intervencions destinades a la seva conservació.

La intervenció, que durarà unes dues setmanes, la dirigiran els tècnics arquitectes del Departament de Patrimoni Cultural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT