Bulgària tira de l'ofici per golejar Andorra en el debut al Premundial

• El combinat de De la Rosa encaixa un 8-4 tot i xutar 34 vegades per 10 del rival
SOFIA

Marçal (vermell) topa amb un rival en l'amistós amb Romania, fa un mes Foto: TONY LARA

El debut de Xavier de la Rosa en una fase de classificació mundialista ha acabat en derrota. 8-4 contra Bulgària, l'equip amfitrió, en un partit en el qual les estadístiques de la UEFA ho diuen tot: Andorra va xutar 34 vegades a porteria i el rival, 10. L'ofici va poder clarament amb la joventut.

Andorra va tenir la pilota perquè Bulgària així ho va voler. Es va tancar a la seva pista i d'inici va plantejar un futbol d'atac passiu i horitzontal. Pintava tot molt bé perquè al minut 4 Cabinho va rematar a la xarxa una falta i quan es va reanudar el joc Bulgària no va variar res.

El problema és, segons el seleccionador nacional, que per a ell va ser el partit «amb més mala sort que he viscut». Assegura que Bulgària no marcava ni al contraatac. Però ho feia. De rebot, amb alguna càrrega de cos... «No puc dir que els àrbitres hagin xiulat malament, sinó simplement que a Europa deixen fer de tot i això demostra que amb un equip jove no és suficient amb jugar bé. El futbol sala té més coses i en aquest aspecte Bulgària ens ha golejat», va assenyalar.

Andorra continuava golejant però no marcava i l'equip amfitrió va marcar de còrner al 12 i en dues jugades d'astúcia al 14 i el 15. Edgar va fer el 3-2 al 16 però abans del descans Bulgària va anotar dos gols més per fer un ple de 5 gols de 5 xuts a porteria. Admirable.

A la segona part el protagonisme d'Andorra amb la pilota va ser encara més alt ja que De la Rosa va decidir jugar amb porter jugador. «I amb aquest risc no vam rebre cap gol», va detallar el tècnic.

En la primera jugada Bulgària va marcar el 6-2, Barbosa va retallar diferències al 31, els amfitrions van respondre al 34, Raventós va fer el 7-4 al 37 i en el darrer segon va caure el definitiu 8-4. Avui Andorra juga contra Grècia, que ahir va imposar-se a Noruega per 3-1.