PUBLICITAT

Martí es reunirà amb el primer ministre portuguès per demanar-li que no tanqui l'ambaixada i el consolat

  • Da Silva, com a representant de la Plataforma, ha recordat que continuen lluitant perquè Portugal reconsideri la decisió
20102011_marti-plataforma
Toni Martí s'ha reunit amb els representants de la Plataforma. Foto: ANA / M. T.
El cap de Govern, Toni Martí, s'ha reunit aquest dijous amb els representants de la Plataforma contra el tancament del consolat portuguès a Andorra per fer-los saber que dijous vinent es trobarà amb el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho, en el marc de la Cimera Iberoamericana que se celebra a Paraguai. Martí els ha assegurat que li transmetrà la preocupació de la comunitat portuguesa pel fet que es tanqui l'ambaixada i el consolat, i els ha assegurat que des del Govern faran tot el possible perquè això no passi.
L'objectiu de la reunió que ha mantingut el cap de Govern amb els representants de la Plataforma contra el tancament del consolat portuguès ha estat anunciar que Martí ha demanat audiència amb el primer ministre portuguès aprofitant que els dos mandataris participaran a la Cimera Iberoamericana que se celebra la setmana vinent a Paraguai.

El conseller de les Comunitats Portugueses, José Manuel da Silva, ha explicat que el suport del cap de Govern és una bona notícia, i que la trobada que mantindrà amb Passos Coelho "ens fa sentir optimistes". Da Silva ha afegit que en tot cas, si no es pot complir l'objectiu de mantenir tant l'ambaixada com el consolat, almenys que no desaparegui el consolat.
Da Silva, com a representant de la Plataforma, ha recordat que continuen lluitant perquè Portugal reconsideri la decisió, que tot i que el Govern portuguès assegura que no és definitiva, l'ambaixador té ordres de deixar les instal·lacions buides el 30 de desembre. També ha recordat que el 26 d'octubre faran arribar les signatures que han recopilat al Raonador del Ciutadà, per tal que pugui transmetre la seva queixa al seu homòleg portuguès i faci la funció de mediador, i que també tenen com a opció viatjar a Portugal si fes falta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT