PUBLICITAT

Precampanya i sorpreses

  • Setze candidatures competiran el 4 de desembre, tres menys que a les comunals de fa quatre anys
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els sis candidats socialdemòcrates a cònsol major, amb Salazar i Naudi asseguts, ahir a la seu del PS Foto: TONY LARA

La cursa electoral ja ha començat. No de manera oficial, però sí amb la confirmació del noms dels candidats que aspiren a ocupar les cadires de cònsol. En total ahir es van validar per part dels comuns 16 candidatures. Només a Canillo els electors no podran triar, amb Josep Mandicó (DA) com a única llista. Encara que sembli el contrari, Canillo no ha estat una parròquia fàcil. El PS no hi estarà representat, i Toni Martí, com a president del partit va haver d'intervenir per plasmar el seu suport a Mandicó davant la temptació de dibuixar una candidatura alternativa entorn d'antics militants del PLA i de la cònsol menor.

La gran sorpresa, el final més inesperat, s'ha produït a la Massana. DA no hi serà present com a marca, encara que sí mitjançant els seus afiliats i simpatitzants. La fractura s'ha materialitzat en dues llistes, afins però divergents, que és la punta de l'iceberg de les dificultats que s'han repetit en altres parròquies on al final s'han trobat punts comuns, i que evidencien que DA va ser un instrument útil a l'abril, però que en unes comunals tothom escombra cap a casa. També el PS ha tingut dificultats, i el seu gran objectiu es iniciar la recuperació de la patacada de les generals. En la cita del 4-D no estarà present a totes les parròquies, una situació que fa molts temps que no passava, i el camí en solitari de Rosa Ferrer comandant Cd'i s'ha de veure cap a on perjudica, si a la dreta o a l'esquerra: ¿Ferrer va guanyar les eleccions gràcies a la sigles del PS?, ¿o el PS mana a la capital gràcies a Ferrer?

TRES A ORDINO / Els ordinencs comparteixen amb la Massana i Andorra la Vella la competència de tres candidatures. La continuista, la que lidera l'excònsol Enric Dolsa (CD'O), i la d'un PS que sempre ha vist Ordino com un territori a l'abast. Tot al contrari d'Escaldes, territori Martí, mentre que a Encamp les opcions estan molt obertes. UL ha imposat les seves tesi a Sant Julià, malgrat que Montse Gil és la cara amable per a DA. El 2 de desembre del 2007 s'hi van presentar 19 llistes en un nou mapa polític. El 4-D ho faran 16, també en un mapa polític diferent i enmig d'una tempesta econòmica.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT