PUBLICITAT

DA es desmarca de les llistes que concorreran a la Massana

  • El PS veu «un joc de cadires» a la casa Demòcrata
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Demòcrates per Andorra, com a formació de nivell nacional, es desmarca de les candidatures massanenques. «Tant el president, com l'executiva del partit, com tots els òrgans i aparells de DA no donaran suport a cap de les candidatures que concorren a la Massana, entenent així que DA no presenta cap llista en aquesta parròquia en sentit estricte», manifesta la formació en un comunicat.

El president del partit, Toni Martí, va lamentar que els integrants de DA a la Massana «no hagin estat capaços d'arribar a un acord» i va recordar que «només la divisió ens podrà fer perdre alguna parròquia». De tota manera, es va mostrar confiat que es facin tots els esforços «per evitar que el Comú de la Massana sigui governat durant el proper mandat pels socialdemòcrates».

Així, i per deixar clar que DA es desmarca d'aquestes candidatures, els membres massanencs de l'executiva de la formació –Sofia Garrallà, David baró, Carles Naudi i Joan Zamora– van acordar deixar els seus càrrecs dins el partit per «coherència, claredat i imparcialitat» Això, però, no vol dir que es modifiqui el seu grau d'implicació amb DA a nivell nacional ni significa la seva baixa com a militants.

DUES MANERES DE FER POLÍTICA / Des de les línies socialdemòcrates, el desacord dins de DA a la Massana s'interpreta com «un joc de cadires i personalismes». En paraules del president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, ahir es van «escenificar les dues maneres de fer»: mentre les candidatures del PS+Independents s'han format «entorn d'un projecte», les llistes confeccionades sota les sigles de DA no en tenen i representen «un pas enrere cap a grups parroquials conservadors». Així, Naudi considera que només s'han «embetumat de pintura taronja», i establint un paral·lelisme amb les obres en infraestructures, va recordar que aquest color és «d'atenció, perill i temporalitat per tornar a l'estat inicial de les coses».

Deixant de banda les disputes alienes i centrant-se en els propis problemes, la primera secretària del PS, la canillenca Judith Salazar, va afirmar que el criteri que «ha primat» a l'hora de confeccionar les candidatures ha estat «l'aposta per la renovació», tot combinant-ho amb l'experiència. Salazar primer, i tots els candidats cònsol major després, van subratllar l'alta qualificació dels integrants de les llistes.

Així, com que a Canillo «no hi ha prou efectius per respondre a aquest criteri», no s'ha fet llista. Però això no treu que el PS vulgui «ser oposició a Canillo». En aquesta parròquia, l'objectiu és fer créixer el comitè local, cosa que «no exclou que serem vigilants», i que se serviran dels mecanismes a l'abast de qualsevol ciutadà «per fiscalitzar l'acció del Comú».

Finalment, en nom de tots els candidats socialdemòcrates, el número u a Andorra la Vella, Marc Cornella, va enviar un missatge d'optimisme i va assegurar que malgrat la crisi econòmica, l'objectiu és «fer pinya per aixecar els ànims d'Andorra». Així mateix, es va mostrar «convençut que hi haurà més d'una sorpresa» en aquestes eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT