PUBLICITAT

La manca de consens fa que cap llista vagi sota les sigles de DA

  • Albós va proposar repartir el consolat entre les dues candidatures, oferta que Baró va valorar «inviable»
E. O. G.
LA MASSANA

Finalment no hi va haver acord a la Massana. Malgrat els esforços esgrimits per arribar a un consens i presentar una única llista per Demòcrates per Andorra, el centre-dreta massanenc va acabar presentant dues llistes, i cap d'elles amb el recolzament explícit de DA: Ciutadans Compromesos, liderada per David Baró; i Moviment Massanenc, encapçalada per Robert Albós. Lluny d'aquesta batalla interna, el Partit Socialdemòcrata va fer els deures i va presentar la seva llista, tot i els dubtes que la mateixa formació havia plantejat, amb Carol Cureau com a candidata a cònsol major.

Les negociacions entre el sector garrallista i la resta del centre-dreta van ser llargues i tenses. L'objectiu «sempre» va ser el del consens, va afirmar ahir el candidat de Ciutadans Compromesos, però les coses es van torçar del tot la nit de dimarts, quan el sector garrallista –reunit al voltant d'Albós– va proposar una alternança en els càrrecs de cònsols durant el mandat. És a dir, que els dos primers anys lideressin el Comú –en cas de victòria electoral, és clar– els candidats del que avui és Ciutadans Compromesos, i els dos següents anys ho fessin els de Moviment Massanenc. Aquesta oferta, però, va ser rebutjada per Baró i la gent que li dóna suport entenent que és una proposta «inviable», que la ciutadania «no entendria». Baró va afegir que acceptar-ho hagués estat «enganyar» al dir que «som els mateixos» per separar-se després.

Per contra, Albós va criticar el sector que recolza Baró de «no voler negociar» i practicar una «política de fets consumats». Així, va explicar que la seva proposta –que no va precisar dient que donaran la seva versió dels fets amb una carta– havia estat ben vista pel president de DA, Toni Martí.

EL PERFIL DE LES LLISTES / Baró va definir la seva llista com un «equip continuista però renovat». Compta amb actuals membres del Comú, però moltes cares noves, tots amb «ganes de treballar per la parròquia i compromesos».

Albós va destacar l'experiència i la joventut de la candidatura que encapçala, barreja ideal per tirar endavant el seu «projecte renovador».

Finalment, per part del PS, Cureau va defensar que a més de cares noves, la llista compta amb l'experiència de Miriam Avellana com a candidata a cònsol menor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT