PUBLICITAT

Dues propostes per desbancar la figura de Ferrer

  • La gestió de les arques comunals centra el debat al triangle polític de la capital
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Van sonar diverses possibilitats d'unió. Van concretar reunions. Però tota opció d'acostament s'ha esvaït. Finalment la capital arriba a les eleccions immersa en un triangle polític. Dues opcions que es declaren continuistes (PS i Cd'I) i una que vol trencar la dominància present al Comú (DA). També són dues, en aquest cas PS i DA, les que amb ideologies diferenciades persegueixen l'objectiu de desbancar l'actual cònsol, Rosa Ferrer.

Ferrer ha creat el seu propi grup juntament amb el que fins ara estava a l'oposició, Jordi Minguillón (exProgrés Comunal). L'encara cònsol va definir ahir la seva candidatura com «engrescadora, solvent i que reflecteix tots els segments de la societat». Cd'i vol potenciar per sobre de tot el manteniment de l'estat del benestar. Una concepció, però, que ha d'anar en paral·lel a la sostenibilitat de les arques comunals.

Haver de competir amb dos llistes més no preocupa a Cd'i, va assegurar Ferrer, ni tampoc preocupa als altres dos candidats a cònsol, Marc Cornella pel PS i Carles Torralba per DA. Cornella va assegurar que es tracta d'un fet positiu i que comportarà que la campanya sigui «dura però molt interessant». El candidat del PS, que fa parella amb el fins ara cònsol menor, Josep Vila, va manifestar que el treball de la seva llista partirà de la tasca per aconseguir «una gestió econòmica comunal eficient» i, igual que la seva competidora, també se centrarà en potenciar el benestar dels ciutadans.

Torralba, per la seva part, també va referir-se a la situació financera: «s'ha de treballar molt per reduir el deute», així millorar la gestió del Comú per mantenir els actuals serveis adreçats al ciutadà. Segons el candidat per DA, el mandat socialista «ha perdut pistonada» i va instar a oferir solucions a la ciutadania malgrat la crisi. DA se centrarà en tres eixos: el deute intern, els plans d'urbanisme i l'aparell comercial. En aquest darrers sentit volen treballar conjuntament amb el sector «perquè entri més gent a Andorra la Vella», va exposar Torralba.

En relació a la llista presentada, on Neus Farré va de número dos, el candidat va definir-la com «de perfil tècnic i molt preparada per començar a treballar», va manifestar Torralba. La llista taronja va patir dimarts un canvi d'última hora, ja que en un principi era Conxita Marsol la que havia d'anar de número dos. La modificació s'ha fet perquè Marsol té un passat polític més marcat que Farré.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT