PUBLICITAT

Grandvalira creix en 12 quilòmetres i guanya 5 noves pistes a El Tarter

  • El domini ha instal·lat un nou teleesquí per accedir a la zona, que també comptarà amb tres espais de ?freeride'
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La nova zona, amb la pista Isard a l'esquerra i una de les canals freeride a la dreta. Foto: GRANDVALIRA

Grandvalira no en té prou en ser el domini esquiable més gran dels Pirineus. Encara vol créixer més. Per aquest motiu, cara a aquesta nova temporada el domini s'expandeix amb cinc noves pistes, quatre de blaves i una de vermella. En total amplia la seva extensió esquiable en 12 quilòmetres, passant dels 193 als 209.

Aquests nous 12 quilòmetres per als amants de l'esquí es troben al sector de El Tarter, entre el pic Encampadana i el Pla de Riba Escorxada. Ensisa ha estat treballant els darrers mesos per tal d'adequar la zona, a més d'instal·lar-hi un nou teleesquí de connexió. L'ha anomenat teleesquí Encampadana i a més de portar a aquestes cinc noves pistes, permetrà als amants del freeride accedir a tres espais. Se sumaran a la zona del Pic Blanc que ja hi ha al Pas de la Casa.

Tornant a les pistes, seran quatre de blaves i una de vermella. Aquesta darrera s'anomenarà Isard, mentre que les blaves Geneta, Cadernera, Perdiu i Picot. Totes elles se sumaran a les 112 pistes que ja té la instal·lació. També tindran denominació les tres noves zones de freeride: la canal de Les Solanelles, la canal Encampadana i la canal Bosc Comellas. Seran zones habilitades tot i que sense trepitjar. Fins ara el domini portava als esquiadors amants del forapista en ratrac fins aquesta zona, que no estava controlada. Aquesta temporada ja no caldrà, gràcies al nou teleesquí.

PUBLICACIÓ AL BOPA / Ha estat el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra el que ha esguerrat la gran novetat del domini per a aquesta nova temporada que està a punt de començar. I és que el projecte del teleesquí presentat per Ensisa serà sotmès a informació pública els propers quinze dies, tal i com va publicar el BOPA ahir.

El domini ultima aquests dies la preparació de les pistes i instal·lacions, a l'espera de les primeres nevades. També està a l'espera de definir qui serà el nou director general, després de la marxa de José Blanco a principi d'estiu. La principal opció, una directiva d'una companyia aèria espanyola, va declinar l'oferta. Ara s'està acabant de definir una nova opció amb els candidats que hi ha sobre la taula.

A la Fira d'Andorra la Vella que comença demà el domini començarà a vendre els forfets de temporada. Hi ha descomptes per a residents a més d'un forfet de temporada freestyle, per als amants del forapistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT