PUBLICITAT

El Principat podrà exportar cendres a territori espanyol

  • Els dos estats treballen per signar l'acord pel trasllat de residus abans del 20-N
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Andorra i Espanya signaran un acord sobre el trasllat de residus més «recíproc» que el que hi havia fins ara, va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca. D'aquesta manera, la relació serà d'igual a igual, de manera que el Principat podrà exportar les seves cendres a Espanya. Fins ara l'Estat veí vetava aquesta possibilitat, motiu pel qual les cendres generades al Centre de Tractament de Residus ja no hauran d'exportar-se fins a França.

A més de les cendres, Andorra també podrà transportar a territori espanyol residus càrnics i sanitaris i qualsevol residu no perillós. Una opció que es considerarà quan hi hagi una parada tècnica, un disfuncionament o avaries al CTR, va informar el director de Medi Ambient, Marc Rossell.

Pel que fa a la importació, també necessària per evitar limitar al màxim les parades tècniques, Andorra podrà rebre residus no perillosos. Però només ho podrà fer en cas que hi hagi la demanda per part espanyola. Cinca va avançar que tenen coneixement d'interès català en aquest sentit.

L'acord entre les dues parts és total, tal i com va avançar aquest rotatiu la setmana passada. Es començarà a aplicar un cop se signi. La voluntat és fer-ho abans de les eleccions generals espanyoles, el proper 20 de novembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT