PUBLICITAT

La Fiscalia vol augmentar a delicte major un cas d'agressió domèstica

  • L'acusat, actualment a la Comella, hauria pegat reiterades vegades la seva parella durant anys
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

El passat 24 d'abril va tenir lloc l'últim episodi de violència de l'acusat cap a la seva dona. Segons la víctima, el seu exmarit –ara es troben en tràmits de divorci– l'hauria pegat diverses vegades, algunes davant de la seva filla de quatre anys. No hi ha testimonis dels fets, però diverses persones van comparèixer per explicar que havien vist la dona algunes ocasions amb morats als braços. Fins i tot una d'elles es va dirigir directament a l'acusat, i li va dir que l'havia avisat feia temps que la situació «se li escaparia de les mans»; ell va assentir amb el cap. La fiscalia i l'acusació, que provisionalment imputaven al processat un delicte major d'amenaces i un delicte menor de violència domèstica, van demanar ahir ajornar el judici fins el 23 de novembre per tal de requalificar el delicte i incrementar la demanda de pena per l'acusat.

Una relació amb violència / L'acusat no va admetre els cops de puny ni les puntades de peu, ni tampoc haver-la intentat ofegar amb un coixí, tot i que si va dir que quan es discutien l'amenaçava de matar-la. La dona va declarar que des dels inicis de la seva relació sempre havia estat un home violent, però que en els últims anys la seva agressivitat havia augmentat i cada vegada era més habitual.

Finalment, el passat abril, després d'una baralla forta en la qual la víctima hauria rebut cops a diverses part dels cos, la dona va trucar a la seva cap a la feina, qui pel seu cantó va avisar a la policia que es van personar al pis.

Segons els agents, hi van trobar la dona nerviosa i amb vermells a la cara i els braços. L'acusat no hi era, però quan va arribar estava nerviós i un dels policies va dir que gairebé el van haver d'immobilitzar.

la defensa /La parella tenia una relació des de fa vuit anys, i quatre que tenen una filla. Fa sis anys l'acusat va patir un accident que li va provocar una hemorràgia cerebral. L'advocat volia incidir en aquest fet per justificar l'augment de l'agressivitat de l'home en els últims anys. La dona, però va explicar que els episodis de violència eren anteriors, però que ell després semblava penedit i per això el perdonava, per no «trencar la meva família». Ara, però, la dona té por que l'acusat surti de la presó i compleixi amb les seves amenaces.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT