PUBLICITAT

9.000 euros per abusar d'una menor

  • La fiscalia demana quatre anys de presó, una part condicionada, per a l'acusat
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

L'home acusat d'abusar d'una menor d'11 anys l'any 2004, quan era parella de la mare de la nena, no es va presentar ahir al judici. La fiscalia, però, va culpar el processat del delicte major d'abusos a menors, ja que va considerar que el relat de la menor és creïble. Per aquest delicte, el ministeri fiscal va demanar quatre anys de presó, una part condicional, i 9.000 euros pel perjudici moral que li va causar a la menor.

El fets / Segons el testimoni de la menor, la primavera del 2004 la parella de la seva mare, que en aquells moments vivia amb ella i els seus germans a Sant Julià de Lòria, va entrar a la seva habitació, en principi per jugar amb ella, i va ser llavors quan es van produir tocaments.

La menor tenia llavors 11 anys. El ministeri fiscal va exposar que existeixen proves suficients per demostrar que la versió de la nena és verídica: una prova psicològica efectuada a la menor, la coherència de la història en totes les seves declaracions i l'entrevista que se li va efectuar.

L'informe de les dues psicòlogues de salut mental va ser clau per a l'argument de la fiscalia. Aquest demostrava que com a conseqüència de l'abús sexual, la menor va patir mesos després un trastorn d'estres posttraumàtic i un trastorn depressiu - ansiós, que segons una de les psicòloga que li va fer les proves, són símptomes estrictament relacionats amb l'abús sexual.

La defensa va dir que no hi havien proves directes del presumpte delicte, i per tant, va sol·licitar l'absolució de l'acusat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT