PUBLICITAT

Mesures per pal·liar el dèficit de comerciants que parlen rus

  • El Govern aprovarà una quota extraordinària, després d'avaluar les necessitats del sector
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, ahir Foto: ANA / A.R.

el Govern aprovarà la setmana vinent una quota extraordinària pel sector del comerç al detall. La mesura va dirigida a pal·liar l'actual mancança de professionals que parlin la llengua russa. La situació requereix d'una actuació tenint en compte el constant creixement del volum de turistes russos que visiten al Principat. Uns turistes que destinen una important despesa econòmica durant la seva estada.

L'acord va ser pres ahir en Consell de Ministres. Jordi Cinca, el portaveu del Govern, va informar que s'està realitzant una enquesta entre el sector per tal d'avaluar quines són exactament les necessitats i poder definir una quantitat exacta d'autoritzacions de treball. La mesura pretén estar «en consonància amb l'esforç realitzat pel Ministeri de Turisme per potenciar el turisme rus», va manifestar Cinca. El portaveu va informar que es tracta d'una prova pilot i que posteriorment serà avaluada per saber si s'ha de donar continuïtat.

QUOTES DE TEMPORADA D'HIVERN / Aquestes quotes de treball s'aprovaran la setmana vinent, però n'hi ha dues que sí que es van aprovar ahir. Per una banda, les quotes d'immigració per a la temporada d'hivern. Són un total de 3.415, «lleugerament per sota de la temporada passada», va explicar Cinca, quan es van obrir 3.450. D'aquestes, es van autoritzar 3.134 llocs de treball.

D'altra banda, s'ha obert una nova quota d'immigració prorrogable de 183 llocs de treballs qualificats, i que anirà del mes de novembre al mes d'abril. En la darrera quota d'aquestes característiques, ara fa dos mesos, es va obrir per 102 llocs de treball, dels quals es va autoritzar a 49 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT