PUBLICITAT

L'ONCA i la cinquena simfonia de Beethoven

  • L'Orquestra Nacional Clàssica la interpretarà a l'Auditori Nacional
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

En el marc del Festival Internacional Narciso Yepes, el proper dissabte tindrà lloc el concert de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), que oferirà un recital protagonitzat per la cinquena simfonia de Beethoven, mai abans interpretada a Andorra. El repertori el completaran Mendelssohn i Mozart. El tercer concert del 29è Festival Internacional Narciso Yepes, organitzat pel Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà a través de l'Associació Festivals d'Ordino, se celebrarà a les 21 hores a l'Auditori Nacional d'Andorra. Les entrades estan a la venda a l'Oficina de Turisme d'Ordino i a l'Oficina Nacional de Turisme d'Andorra la Vella a un preu de 22 euros.

En la primera part del concert, l'ONCA, que estarà dirigida per l'italià Marzio Conti, interpretarà l'obertura de l'òpera Les Hébrides en si menor, op. 26 de Felix Mendelssohn. El tema d'aquesta peça simfònica evoca la memòria d'una excursió que el compositor havia fet a l'illa de Staffa, on hi ha la cèlebre cova de Fingal. A continuació, serà el torn de Wolfgang Amadeus Mozart i el seu Concert per a violí, KV 218 núm. 4 en re major, que l'autor austríac va compondre l'any 1775 a Salzburg. El concert comptarà amb Gerard Claret com a solista violí.

A la segona part, l'ONCA interpretarà la Simfonia núm. 5 de Beethoven. Consta de quatre moviments. Comença amb un allegro que té dos temes. Després ve un andante, continua amb un scherzo ininterromput que enllaça amb l'allegro final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT