PUBLICITAT

Koldo: «Si dues persones es volen entendre, s'entendran»

  • El seleccionador respon així al desig de Giribet de renovar per la fase de classificació mundialista del 2014
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Koldo Álvarez durant la compareixença de premsa per fer balanç del Preeuropeu 2012, ahir a la seu de la FAF Foto: TONY LARA

Koldo havia demanat la setmana passada, l'endemà del 6-0 a Rússia, que preferia fer un balanç de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 ja conclosa. Ahir era el dia i el seleccionador va picar l'ullet a Toni Giribet, com a resposta a la possibilitat de renovar per a la pròxima competició oficial de la selecció, el Premundial del 2014.

«Si dues persones es volen entendre, s'entendran», va indicar en referència a la seva continuïtat a la banqueta tricolor. Una frase que convida a pensar que el càrrec és seu si vol, ja que la setmana passada el president de la Federació Andorrana de Futbol havia comentat públicament: «Li oferirem la renovació i esperem que no hi hagi problemes». Els contactes per perllongar el contracte de Koldo encara no s'han produït però segons les versions de les dues parts la cosa està més que clara.

AUTOCRÍTICA / Koldo va començar el balanç fent autocrítica. Sense amagar-se, va fer una anàlisi constructiva de les quatre coses que ell considera negatives sobre l'actuació del combinat nacional en el Preeuropeu. I va subratllar una per sobre de totes: «No hem sumat cap punt. És un objectiu de pes que no hem complert». El segon: «Marcar un gol tampoc està bé. Hem de marcar-ne més. Viure una sensació com la del gol d'Irlanda ha de ser un objectiu immediat perquè Andorra també està obligada a donar alegries a l'afició». El tercer: Continuem sense cuidar suficientment els petits detalls. Serveis de banda, rebuigs... Cada dia l'equip està més concentrat però hem de millorar i donar importància a tot». I el quart punt negatiu: «Ens han fet un 44% dels gols en jugades d'estratègia. És massa, no pot tornar a passar».

CONCLUSIONS POSITIVES / Pel contrari, també va parlar de les coses que veu positives des de que ell és a la banqueta. Primer va parlar de l'esperit dels jugadors: «Hem competit. En molts partits hem tingut opcions de puntuar fins el final: els dos contra Eslovàquia, Macedònia... Amb algun gol més a casa hauriem estat encara més competitius», va assenyalar deixant entreveure que en això també es pot millorar. L'altre punt que a cuallat és el 4-2-3-1: «Els jugadors han fet seu el nou estil de joc. L'equip arrisca per millorar intentant jugar amb ritme, amb criteri... i això m'agrada». El tercer fa referència al treball físic: «En això hem donat un salt de qualitat. Quan he demanat més en els darrers minuts els jugadors ho han fet». I per últim el sacrifici i la feina: «Els jugadors han demostrat al camp valors com el companyerisme, l'entrega, la noblesa».

En definitiva Koldo evalua aquesta fase com «agredolça» perquè la selecció no ha puntuat però ha millorat en l'aspecte ofensiu i s'ha fet més forta a casa. Ja no és tan fàcil guanyar a l'Estadi Comunal i a sobre, per a ell, amb això no és prou.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT