PUBLICITAT

La Copa del Món tindrà una graderia amb mil seients

  • Estarà a l'arribada amb les cabines de televisió i la pantalla gegant
I. MOURE
SOLDEU

Periodic
El tram final de la baixada amb les grades en construcció davant, ahir Foto: TONY LARA

Grandvalira va iniciar dilluns la construcció d'unes graderies amb capacitat per a 1.005 persones que serviran per a la ubicació del públic en la Copa del Món de Soldeu que es disputarà d'aquí a menys quatre mesos, al febrer de l'any vinent.

Es tracta d'un projecte més per adequar la pista de l'Avet –al màxim– a les exigències de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i que vindrà complementada amb cinc mòduls al costat en els quals es faran les cabines per als comentaristes de televisió –quinze en total– i des d'on la visualització de la pista és del 100%. Aquesta estructura supera les 90 tones en material i l'empresa que es dedica a fer l'obra –la suïssa Nussli, amb experiència en la fòrmula 1, el tennis i altres esports que requereixen una gran capacitat organitzativa– requereix de vuit tràilers per fer arribar el material.

Dilluns van començar les obres, que està previst que s'acabin divendres. «La grada té un desnivell de quatre metres i quan hi hagi neu la primera fila estarà pràcticament a l'alçada del terra. Hem de vigilar també que el vent i la neu no pugui fer-la malbé», va alertar ahir Luciano Arrezze, director de projectes de Nussli.

Aquesta és la primera fase d'un projecte que també emmarca la construcció d'un escenari –mirant des de la graderia, davant a l'esquerra– en la qual s'instal·larà una pantalla gegant, una mica més amunt a la dreta el crono i torres per a les càmeres de televisió al llarg de tota la baixada de la pista. El global de la operació té un pressupost d'uns 100.000 euros i el públic podrà accedir-hi de manera gratuïta, excepte les 300 places que estaran reservades per als clients VIP.

DESMUNTAR, UNA ODISSEA / La construcció requereix de deu treballadors de l'empresa suïssa i segons va assegurar Arrezze: «en un mes estarà tot fet». Aquesta feina, però, no és tan complexa com la del desmuntatge ja que la neu estarà a l'alçada de les graderies i es requeriran helicopters per poder recollir el material.

SOELDEN OBRE LA TEMPORADA / Aquest cap de setmana l'estació austríaca de Soelden dóna el tret de sortida al calendari 2011-2012 de la Copa del Món d'esquí i Grandvalira enviarà una delegació amb un triple objectiu: supervisar l'àrea tècnica sobre el terreny per tenir la pista Avet en excel·lents condicions; veure les accions paral·leles que es realitzin a Soelden per tancar el programa d'activitats lúdiques i d'animació que es duran a terme paral·lelament durant els dies de la competició internacional a Andorra; i promocionar la Copa del Món d'esquí alpí femení Grandvalira - Soldeu 2012 davant els prop de 80 mitjans de comunicació presents i els fan clubs que sempre doten les proves de Copa del Món d'un ambient únic.

TOT FET UNA SETMANA ABANS / Una setmana abans és el límit horari perquè estigui tot a punt de cara a la disputa de la Copa del Món de Soldeu. «Som petits i el món ens mira», va dir el director tècnic, Ton Naudi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT