PUBLICITAT

Andorra necessita treballadors que parlin rus

  • El Govern obrirà una quota d'immigració específica per satifer la demanda dels comerciants
07102011_cinca
El ministre portaveu, Jordi Cinca.
El Govern obrirà en els propers dies una tercera quota d'immigració destinada als treballadors del comerç al detall que sàpiguen parlar rus. Ho ha anunciat el portaveu del Govern, Jordi Cinca, que ha afegit que la introducció d'aquesta quota ve "en consonància amb l'esforç que s'està fent per potenciar el turisme rus".
Cinca ha explicat aquest dimecres després de la reunió del Consell de Ministres que el Govern autoritzarà "una nova quota excepcional destinada al comerç al detall" davant "la necessita que hi hagi professionals que parlin la llengua russa".

Cinca ha dit que la decisió del Govern va en consonància amb l'estratègia del Ministeri de Turisme de potenciar el turisme rus i, per tant, apareix la necessitat de contractar aquest perfil de professionals. El ministre ha precisat que encara queda pendent d'entrar al detall sobre el nombre d'autoritzacions que contemplarà aquesta nova quota, ja que s'ha de finalitzar una enquesta que s'està realitzant en el sector. Cinca ha dit que es tracta d'una prova pilot i "després d'avaluar-la veuran si s'ha de donar continuïtat".

D'altra banda, el Consell de Ministres sí que ha aprovat les noves quotes d'immigració per a la temporada d'hivern: són un total de 3.415, "lleugerament per sota de la temporada passada" quan es van obrir 3.450, de les quals se'n van autoritzar 3.134' llocs de treball.

Igualment s'ha obert una nova quota d'immigració prorrogable de llocs de treballs qualificats d'un nombre de 183, i que va del mes de novembre al mes d'abril. En la darrera quota d'aquestes característiques, ara fa dos mesos, es va obrir per 102 llocs de treball, dels quals es va autoritzar a 49 persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT