PUBLICITAT

Martí lamenta la divisió de la Massana i assegura que DA es mantindrà imparcial

  • David Baró i Raul Farré encapçalen la candidatura de Ciutadans Compromesos
  • Robert Albós i Jordi Serra es presenten sota les sigles de Moviment Massanenc
19102011_cc_massana
Els números u i dos de les tres llistes que concorren a la Massana: d'Esquerra a dreta Carol Cureau, Robert Albós, Jordi Serra, Míriam Avellana, Raul Farré i David Baró. Foto: ANA / M. T.
El president de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, ha explicat mitjançant un comunicat que lamenta profundament que els membres d'aquesta formació a la Massana no hagin estat capaços d'arribar a un acord per presentar una candidatura unitària. Així mateix, ha assegurat que l'executiva de DA es mantindrà imparcial i no donarà suport a cap de les candidatures que concorren a la Massana. També informa que per una qüestió de coherència, els quatre membres de la Massana presents a l'executiva: Sofia Garrallà, David Baró, Carles Naudi i Joan Zamora han acordat amb el president deixar els seus càrrecs sense que això significa la seva baixa com a militants de la formació.
El president de Demòcrates per Andorra ha assegurat que "lamenta profundament" la divisió que s'ha produït a la Massana i que confia que "es facin tots els esforços per evitar que el Comú de la Massana sigui governat durant el proper mandat pels socialdemòcrates".

En un comunicat, DA assegura que tant el president, com l'executiva i tots els òrgans i aparells de la formació "no donaran suport a cap de les candidatures que concorren a la Massana" entenent així que DA no presenta cap llista en aquesta parròquia en sentit estricte. La qüestió també serà tractada a la reunió que l'executiva de DA mantindrà aquest dijous a les 19 hores.

Aquest dimecres Martí s'ha posat en contacte amb els quatre membres de la Massana presents a l'executiva: Sofia Garrallà, David Baró, Carles Naudi i Joan Zamora, i han acordat deixar els seus càrrecs, "sense que això signifiqui la seva baixa com a militants de la formació ni modifiqui el seu grau d'implicació al projecte nacional del partit". Els quatre membres han refermat el seu compromís amb Demòcrates per Andorra.

D'aquesta manera, la formació considera que s'aconsegueix deixar la situació de la Massana en aquests comicis "al marge del projecte nacional de DA", que continua "amb el mateix grau de cohesió interna i de fortalesa que li va permetre guanyar amb claredat les eleccions generals del 3 d'abril".

Martí també ha pogut conversar amb David Baró i Robert Albós, caps de llista de Ciutadans Compromesos i Moviment Massanenc respectivament, per fer-los la saber la neutralitat i la imparcialitat de l'executiva de DA. Martí els ha explicat que aquesta serà la línia clara de la formació durant la campanya electoral i tant Baró com Albós han manifestat el seu ple suport al projecte nacional de DA.

Finalment, el president de DA s'ha reunit amb els tres consellers generals demòcrates de la Massana, Daniel Armengol, Sofia Garrallà i Olga Gelabert, així com amb el ministre Albert Esteve, per parlar de la qüestió i agrair-los els esforços que han esmerçat per aconseguir una candidatura unitària. Segons Martí, aquests esforços "demostren que el projecte nacional dels demòcrates no està en entredit i que el grup parlamentari i el Govern aposten clarament per la unitat".
I és que Demòcrates per Andorra de la Massana no ha assolit el consens intern i no hi haurà cap llista sota aquestes sigles en aquesta parròquia. David Baró i Raul Farré encapçalen la candidatura de Ciutadans Compromesos, mentre que Robert Albós i Jordi Serra es presenten sota les sigles de Moviment Massanenc. Aquestes dues llistes se sumen a la que ha presentat el Partit Socialdemòcrata, que encapçala Carol Cureau i Míriam Avellana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT