PUBLICITAT

El tancament, una esquerda a la relació «diplomàtica i econòmica»

  • Pisco, diputat del Partit Socialista portuguès, lamenta l'apatia del seu Govern i li demana «racionalitat»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La concentració d'ahir a la nit.
Foto: ÀLEX LARA

El rebuig públic a l'anunci per part del Govern portuguès de tancar l'ambaixada i el consolat a Andorra s'ha fet extensible també a l'esfera política del país lusità. El diputat del Partit Socialista portuguès, Paulo Pisco, va reunir-se ahir amb l'ambaixador Mario Damas Nunes, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i els representants del Partit Socialdemòcrata per traslladar-los-hi la seva preocupació per un tema que ha generat «commoció nacional» a Andorra, va assegurar. I a més de preocupació també va llançar una alerta: la clausura d'ambaixada i consolat suposaria un trencament «diplomàtic, però també social i econòmic» entre els dos països.

Pisco va criticar que la decisió presa pel Govern del PSD «és inacceptable» tenint en compte la naturalesa del Principat i les actuals relacions entre els les dues parts. «No es pot llençar per terra tot el treball fet aquests anys», va lamentar, «suposaria un revés».

La decisió encara no és oficial, va informar el socialista, tot i que ja s'ha transmès a la instal·lació andorrana la intenció del Govern de Pedro Passos Coelho. Pisco va reclamar «racionalitat» abans de prendre qualsevol acció, tenint en compte el volum de la comunitat lusitana al país. Tota ella haurà de desplaçar-se a partir del gener a Barcelona quan necessiti fer tràmits, i per tant «hauran de demanar almenys un dia de festa a la feina». Al consolat de Tolosa possiblement no hi puguin anar ja que la instal·lació és també una de les afectades pel pla de contenció que vol dur a terme l'Executiu lusità.

el cas d'andorra, el més preocupant / El diputat socialista va lamentar l'apatia mostrada pel Govern davant les seves preguntes parlamentàries i reclamacions realitzades aquests dies sobre el pla per reduir estructures diplomàtiques, sobretot a Europa. En total, 14 consolats i 4 estructures diplomàtiques. La d'Andorra és la més preocupant tenint en compte la naturalesa de les relacions, va assegurar Pisco.

 

A un raconet de Portugal...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT