PUBLICITAT

A un raconet de Portugal...

  • Vora 200 persones es congreguen a l'ambaixada per criticar la decisió
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Membres de la Plataforma contra el tancament de l'amabaixada i el consolat recullen signatures coincidint amb la concentració, ahir a la nit. Foto: ÀLEX LARA

Les 21:30 hores, carrer Prat de la Creu tallat al trànsit i més de 200 persones. La comunitat portuguesa va respondre ahir a la crida de la Plataforma contra el tancament de l'ambaixada i el consolat de Portugal. Van expressar la seva crítica individualitzada contra una decisió que, més enllà del que suposa per les relacions diplomàtiques, afecta també a cadascun dels prop de 13.000 residents que viuen a Andorra.

«Som aquí, en un raconet de Portugal, per demanar una representació consular al Principat», va reivindicar Cristina Fernandes, presidenta de l'Associació de Residents portuguesos i ahir responsable de llegir el manifest reivindicatiu. L'acompanyava el propi diputat socialista Paulo Pisco i Jose Manuel da Silva, conseller de les Comunitats Portugueses. Da Silva va informar que ahir mateix a la tarda va mantenir una conversa telefònica amb el diputat del PSD per Europa, Carlos Gonçalvez, el qual va tornar a reiterar «el suport» amb la comunitat i va assegurar que treballarà dins del partit perquè el consolat es quedi a Andorra.

Els assistents ahir també volien dir la seva. Expressar la seva crítica directa cap a una decisió que no entenen. «Vam lluitar per una ambaixada i ara ens la volen treure. Nosaltres volem anar endavant, no endarrera», va exposar Amalia Rodriguez. Acompanyada de familiars, Rodriguez va demanar més suport des de Portugal, «ens haurien de defensar més, ja és un sacrifici prou important haver de marxar del país perquè ara ens facin això».

Per la seva part, Manuel Oscar Pinto lamentava que un cop es faci efectiu el tancament, s'allargarà el temps d'espera per realitzar tràmits, més enllà dels «quatre dies» que ha destinat recentment per un cas personal, per exemple. «És important que hi hagi una representació aquí, sobretot per si ens neix un fill, o al contrari, si se'ns mor algú», va opinar.

Isabel Vieira donava suport a aquest plantejament. «Vaig viure una complicada situació personal i l'ambaixador em va ajudar molt», va explicar. Vieira, com d'altres residents portuguesos, entén que calgui una reestructuració dels edificis diplomàtics, però almenys «que ens deixin amb algun tipus de representació», va reclamar.

La plataforma ja ha recollit més de 800 firmes per poder portar a Portugal. Ahir van ser poc més de 200 persones les que van congregar-se a l'ambaixada. I sense els partits de futbol del Benfica i el Reial Madrid, potser encara haurien estat més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT