PUBLICITAT

La demanda de lletres del tresor supera l'import de l'emissió

  • El Govern emetrà 70 milions, mentre que les peticions arriben als 120
EL PERIÓDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca informa de l'emissió de deute públic. Foto: TONY LARA

Les entitats bancàries van informar ahir al Ministeri de Finances una sol·licitud de subscripció ferma i irrevocable en què hi figura el volum nominal total de peticions de subscripcions de Lletres del tresor. El total de peticions registrat ha estat per valor de 119.817.000 euros, molt superior a l'import nominal que tindrà l'emissió de demà, i que s'ha fixat en 70 milions d'euros amb títols d'un import de 1.000 euros cadascun.

La resolució de la subhasta per a l'adjudicació de les lletres l'efectuarà avui al Govern, a proposta del Ministeri de Finances, mitjançant el corresponent decret.

El propi Govern va recordar ahir que l'emissió estava oberta a tots els inversors, ja fossin persones físiques o jurídiques, i que l'adjudicació a cadascuna de les entitats es farà a prorrata de les seves peticions. Al mateix temps, cadascuna de les entitats procediria al seu torn a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció que s'hagin de liquidar per mitjà de les mateixes entitats.

interès del 4,3% / L'emissió té un venciment a divuit mesos (22 d'abril del 2013) i la rendibilitat de la inversió serà el de la diferència entre el valor nominal i el preu d'emissió calculat al descompte sobre el tipus d'interès efectiu anual del 4,3%, no donant dret al cobrament de cupons periòdics.

Els fons recaptats per mitjà de l'emissió es destinaran a refinançar part de l'endeutament actual del Govern i a finançar un nou endeutament autoritzat per a l'exercici 2011.

Les entitats que participen com a intermediàries de la subscripció són Crèdit Andorrà, Andorra Banc Agrícol Reig, Banc Internacional d'Andorra. Banca Mora, Banca Privada d'Andorra i Banc Sabadell d'Andorra. Aquestes entitats actuen com a asseguradores de l'emissió, sense que l'Estat hagi d'assumir cap tipus de comissió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT