PUBLICITAT

De la Rosa sacrifica la veterania per jugar el Premundial del 2012

  • El seleccionador aposta pel bloc que va jugar la fase de classificació de l'Europeu tret d'Anglora i Balcells
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors de la selecció abans del darrer entrenament, a punt de marxar cap a Bulgària, ahir als Serradells. Foto: ÀLEX LARA

La selecció marxa demà a Bulgària per afrontar la fase preliminar del Mundial del 2012 i ahir va fer oficial la llista de catorze jugadors que aniran. La convocatòria és similar a la que va fer en la darrera actuació oficial, la fase de classificació de l'Europeu que es va disputar al gener, però amb alguns matisos. Xavier de la Rosa ha sacrificat la veterania i ha deixat a casa jugadors com Oriol Anglora i Òscar Balcells.

El motiu es basa en el projecte que va fer al 2009 quan va ser contractat per encarregar-se del combinat absolut. Aquest té quatre anys de durada –fins que acabi el mandat de Toni Giribet– i consistia, a grans trets, en formar un grup jove i de futur. De la Rosa va començar a treballar amb una trentena de jugadors i ha anar reduint la xifra fins quedar-se en una quinzena. Tret de Cabinho (34 anys), Barbosa (28), i Jorge Dias (30) els altres no superen els 26: Aitor (25), Pere Cruz (26), Miguel da Silva (17), Férriz (21), Edgar (21), Marçal (23), Rubén Boix (18), Jona (26), Marc Pirés (16), Debboun (18) i Marc Oferil (18).

Per això el seleccionador refusa autoexigir-se resultats, tenint en compte que en el Preeuropeu Andorra va guanyar dos partits i va sumar 6 punts, igualant l'actuació feta al 2000 com la millor del futbol sala nacional. «El que hem de fer és consolidar aquest grup. És jove, amb ganes, il·lusió i talent però deixem que passin uns anys per avaluar les victòries i les derrotes. Ara no perquè la majoria estan creixent».

En les cites mundialistes Andorra només ha guanyat un partit. Va ser també al 2000. De la Rosa era jugador però no recorda qui era el resultat. Tampoc la web oficial de la FIFa recull les estadístiques d'aquella fase de classificació. Ara no es preveu obtenir un resultat igual tot i que el seleccionador estaria encantat si succeeix: «Si fastidiem algú significarà que no hem perdut i seria fantàstic», va dir. De la Rosa no és d'aquells tècnics conformistes; ha dit mil i una vegades que no li agrada perdre «ni al parxís» però ara que el seu equip no tindrà la prioritat de guanyar se'l veu feliç, amb unes ganes enormes en un repte molt diferent al que havia viscut anteriorment en la seva carrera a les banquetes: «És un treball complicat però anem complint les etapes fixades en el projecte i continuo [gairebé dos anys després de ser escollit] molt il·lusionat. Estem treballant pensant en el futur i a Irlanda [al Preeuropeu] ens va anar molt bé sense que aquest fos l'objectiu. Aquests jugadors estan fent una bona feina i això és el que m'anima», va assegurar.

DE NOU NORUEGA / Al Preeuropeu del gener Andorra va acabar segona de grup amb dues victòries –Irlanda i Israel– i una derrota en el darrer partit contra Noruega que el va deixar a les portes de la classificació per a la següent fase. Ara, en aquest Premundial de Tailàndia 2012, de nou Noruega està en el seu grup de la fase preliminar que es disputa a Bulgària i serà el darrer rival (diumenge). El combinat nòrdic juga aquestes eliminatòries perquè fa tres anys que té selecció i el seu rànquing no és equiparable al nivell dels seus jugadors. Els altres dos equips, l'amfitrió (rival de demà) i Grècia (divendres), també haurien de ser millors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT