PUBLICITAT

Esports ha endurit els barems per poder quadrar el pressupost

  • La secretaria de Cerqueda hi destinarà uns 225.000 euros, 68.000 menys que al 2010
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cerqueda (a la dreta) fa el jurament davant Martí el dia de la presa de possessió del càrrec, l'1 d'agost passat. Foto: ÀLEX LARA

La secretaria d'Esports d'Estat presentarà demà el cicle de les beques d'Alt Rendiment Andorrà corresponent a l'exercici 2011-2012 i segons va avançar ahir Jordi Cerqueda el seu departament ha hagut d'endurir els barems per poder quadrar el pressupost que li ha concedit el Govern de Toni Martí. La xifra destinada rondarà els 225.000 euros, per tant seran prop de 68.000 menys que al 2010.

Segons va explicar ahir el secretari d'Esports: «Tenim una retallada d'una mica més del 23% i ens hem vist obligats a aplicar uns criteris més exigents. Tothom sap que és una situació difícil i comprenem que moltes de les federacions es queixin perquè sabem que en molts casos no rebran els diners suficients, però això és el que toca. No podem fer més tot i que ens agradaria».

Alguns dels més perjudicats seran els entrenadors, que segons Cerqueda deixaran de cobrar la beca. Són quatre casos –si mirem les beques a entrenadors de l'any passat– que ajudaran també a donar cabuda a esportistes que s'han guanyat una beca ARA i que fins ara no rebíen.

«ÉS UNA INJUSTÍCIA» / Jesús Medrano, pare del ciclista que l'any passat rebia 1.500 euros com a jove promesa, ha clamat al cel perquè el seu fill deixarà de rebre la subvenció de l'ARA al curs 2011-2012 i va catalogar la decisió del govern com «una injustícia». «Entenem la reducció del pressupost a causa de la crisi però si un esportista assoleix els resultats i li canvien els criteris pot arribar a deixar de representar Andorra». Segons Medrano el reglament de les beques diu que el compromís del Govern és per dos anys i si a Medrano no li renoven la del 2010 «estan contravenint la seva pròpia normativa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT