PUBLICITAT

L'obertura suposa per l'UdA una oportunitat per aconseguir 'partners'

  • Martí va aprofitar per recordar que les retallades pressupostàries no afectaran l'àmbit de l'educació
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El rector de la Universitat, el cap del Govern i el cònsol de Sant Julià de Lòria van presidir l'acte d'inauguració del curs escolar, ahir a l'Auditori Rocafort. Foto: ÀLEX LARA

La importància de l'educació com a eina individual i social per sortir de la crisi, va ser el denominador comú emfatitzat ahir pel cap de Govern, Toni Martí, acompanyat del cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, i el rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, en l'acte d'inauguració del curs escolar celebrat ahir a Sant Julià de Lòria, segons va informar l'ANA. Bastida va remarcar el repte de l'obertura econòmica com una oportunitat per la universitat d'establir acords de col·laboració amb les iniciatives que s'instal·lin al Principat. Martí també va voler destacar en el seu discurs que les retallades pressupostàries no afectaran l'àmbit de l'educació. El curs comença amb un increment important d'alumnes respecte a l'any passat.

L'Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià va ser l'escenari ahir al matí de la inauguració oficial del curs escolar de la Universitat d'Andorra, que va comptar amb la presència del cap de Govern, el rector de la universitat i el cònsol major de Sant Julià. Tots ells van fer especial èmfasi en la creixent rellevància de l'educació en la societat en general i especialment en moments d'incertesa com l'actual.

AFAVORIR EL TALENT /En el seu discurs, Martí va assegurat que l'UdA ha de mantenir-se atenta per seguir responent a les demandes reals del mercat andorrà, un aspecte clau donat l'interès del país i del Govern per tirar endavant l'obertura econòmica. Segons el cap del Govern, aquesta obertura no consisteix només en atraure capital estranger sinó també en «crear les mesures idònies per afavorir el talent i la innovació». Així, va indicar que és en aquest aspecte on la universitat té un paper molt important, ja que s'ha de convertir en «un focus de difusió tecnològica i d'innovació». Segons Martí, «la nova llei d'inversió estrangera obrirà molts llocs de treball per a gent preparada». Sobre aquest repte, Bastida va afirmar que, amb l'obertura econòmica, la universitat ha de ser capaç de fer socis amb iniciatives que s'implantin a Andorra. «Ens agradaria creure que podem fer-ho, sempre hem tingut la vocació de ser una universitat propera al món de l'empresa», va dir.

D'altra banda, Martí va refermar el seu compromís de no retallar en educació ni en benestar, «ja que no podem estalviar esforços en educació si volem una societat moderna, oberta i competitiva i una economia basada en el valor afegit, el coneixement i la innovació». També el rector es va referir al tema pressupostari i va indicar que la universitat ha reduït les despeses de funcionament i ha seguit les directrius del Govern en relació als treballadors públics. Així, no hi ha hagut noves contractacions i s'ha optat per docents col·laboradors que cobreixen les hores en funció de les necessitats dels grups i temàtiques, ha declarat. Per la seva part, el cònsol major de Sant Julià també va manifestar el seu suport a la universitat «com a pilar bàsic de l'economia» i com a responsable de formar als ciutadans per al futur.

Després dels discursos inaugurals, la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, i el rector de l'UdA, van atorgat els diplomes als titulats que van acabar els seus estudis el curs passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT