PUBLICITAT

Més expositors i menys presència institucional a la Fira

  • 155 estands, 22 més que l'any passat, ocuparan els 12.000 m2 de les dues carpes
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Treballadors ultimen els preparatius dels dos envelats que ocupen una superfície de 12.000 metres quadrats, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La Fira d'Andorra la Vella ja compleix 33 anys i darrere de les carpes i estands hi ha molta feina a fer. Per aquest motiu, quatre van ser les cares que van presentar ahir la nova edició . Al capdavant, Rosa Ferrer, com a cònsol major, però també la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano, i el director del seu departament, Albert Villaró, així com el conseller de Joventut i Participació Ciutadana, Patrick Bosch i la cap d'aquesta conselleria, Meritxell Rabadà. En total seran 155 els expositors, 22 més que l'any passat. Val a dir que s'ha produït un augment en la representació de les associacions i per contra una disminució en la presència institucional.

La Fira s'inaugurarà el proper divendres a les onze del matí i oferirà fins el diumenge per la tarda una varietat comercial, encapçalada pels vehicles aportats per l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA) que ocupen gran part de l'espai expositor.

Cano va destacar l'augment dels estands comercials i va manifestar que l'increment demostra que el teixit empresarial «inverteix en publicitat i màrqueting i vol exposar-ho a la fira d'Andorra la Vella», va dir. Per contra, la consellera de Cultura i Turisme va destacar la disminució de la presència institucional per retallades pressupostàries. «Aquest any no hi serà ni la Policia, ni Bombers, ni la Cambra de Comerç, ni la Universitat d'Andorra». En aquest sentit, l'estand del Govern tampoc hi serà com a institució sinó que s'utilitzarà l'espai per oferir productes locals. Un estand que demà es presentarà pel mateix ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.

En destaquen l'increment del sector serveis, amb 6 expositors més arribant a la xifra de 38, i el de la vela de les associacions i entitats que passa de 28 a 44, 16 més que el 2010.

L'espai de la fira que ocuparà 12.000 metres quadrats estarà dividits entre dos envelats, per segon any consecutiu. Un amb la fira comercial i un altre amb l'espai per associacions. Aquest darrer tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats. També es comptarà amb activitats a l'exterior al recinte del Parc Central.

L'augment més significatiu de participants ha estat a l'espai dedicat a les associacions i entitats, passant de 28 a 44 dins de l'envelat.

La cònsol major, Rosa Ferrer, va destacar aquesta participació associativa en la fira i va recordar que són 60.000 visitants els que cada any passen per la Fira, una xifra que esperen des del comú repetir aquest cap de setmana. Així mateix, Ferrer va destacar l'esforç del teixit empresarial present al sector comercial malgrat els temps de crisi.

A més dels estands comercials i associatius, tant als envelats com fora al Parc Central s'oferirà durant tot el cap de setmana activitats diverses com demostracions de balls tradicionals i folklòrics, circuit de mushing amb bicicleta, demostracions de socorrisme, exhibicions, i concerts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT