PUBLICITAT

El lladre de joies valorades en 43.000 euros seguirà a presó

  • El condemnat ha de complir una pena de tres anys de presó ferma i 15 anys d'expulsió
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada de la presó de la Comella, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

un home, de nacionalitat romanesa, implicat en els robatoris comesos a joieries del Principat, va ser condemnat el juny passat pel Tribunal de Corts a tres anys de presó i a l'expulsió del Principat per un termini de quinze anys. Ahir el Tribunal Superior de Justícia va desestimar el recurs presentat per la defensa i el pres haurà de complir condemna i efectuar el pagament dels costos processals.

El condemnat formava part d'una banda organitzada de cinc persones, totes de nacionalitat romanesa, que l'agost del 2000 van entrar a cinc comerços del Principat i van robar joies per un valor de més de 43.000 euros (uns set milions de pessetes) i uns 4.300 euros (unes 700.000 pesstees) en metàl·lic. El mètode utilitzat era fer-se passar per clients i enganyar o despistar els empleats dels establiments per sostreure peces, agafar la clau de la vitrina per obrir-la i agafar-ne les joies o accedir al despatx per robar diners.

els robatoris / Els fets es remunten al dia 21 d'agost de l'any 2000, quan es van detectar diverses sostraccions de mercaderia en quatre joieries d'Andorra la Vella, així com de diners i mercaderia en una altra de Sant Julià de Lòria.

Els autors, tres dones i dos homes, tots de nacionalitat romanesa no residents, formaven un grup dedicat habitualment a cometre delictes contra el patrimoni. El grup va ser controlat per la Policia el mateix dia per la nit a la frontera del riu Runer, quan marxaven del Principat. En l'escorcoll es van recuperar joies per valor de més d'1.600.000 pessetes, botí dels anteriors delictes. Un dels lladres no va ser identificat, i els quatre imputats identificats van ser processats i formaven part d'una ordre de recerca judicial per tal de complir condemna. Posteriorment no van ser controlats fins el passat mes de març, moment en que es va detenir el condemnat.

la detenció / La Policia va detenir el passat 23 de març el condemnat, que des del dia dels fets es trobava en recerca judicial.

La detenció es va produir en el marc d'un control rutinari a Encamp, concretament a un Renault Safrane, amb matrícula francesa, on hi van trobar l'home, de 42 anys, no resident i de nacionalitat romanesa. En virtut de l'ordre de recerca judicial l'home va ser immediatament detingut i ingressat al centre penitenciari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT