PUBLICITAT

Inici del període de controls d'alcoholèmia

  • Els controls nocturns per millorar la seguretat viària es realitzaran fins al dia 23
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un policia realitzant un control d'alcoholèmia a un conductor. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Policia va iniciar ahir el període corresponent a l'octubre pel que fa als controls preventius d'alcoholèmia. Els controls s'allargaran fins el 23 d'octubre i es duran a terme entre les 20 i les 8 hores. L'objectiu de la campanya és reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol i millorar la seguretat viària en general. La primera part de la campanya es va dur a terme els caps de setmana dels mesos de juliol, agost i setembre. Les següents fases de la campanya es desenvoluparan del 14 al 20 de novembre, i del 22 de desembre al 8 de gener.

RESULTATS DE LA PRIMERA FASE/El Cos de Policia va informar que durant els darrers tres mesos, des del 16 de juny fins a l'11 de setembre, va detindre un total de 36 persones per superar la taxa de 0,81 gr/l d'alcoholèmia o conduir sota els efectes d'estupefaents. D'aquests, 11 es van detectar en els controls preventius realitzats durant aquest període, i els altres 25 els van detenir per cometre infraccions o estar implicats en accidents. Del total de detinguts, 33 són homes i 3 són dones.

En la primera fase, el Cos de Policia va realitzar durant tretze caps de setmana, del 16 de juny a l'11 de setembre, 1.431 controls preventius d'alcoholèmia, que van donar com a resultat la detenció d'11 conductors i sancions administratives per a uns altres 5 que no superaven la taxa de 0,80 gr/l. Això suposa un 1,1% de positius respecte als 1.431 controls efectuats. Una xifra sensiblement inferior a la campanya del febrer i març on era del 2,7%.

D'altra banda, en el mateix període es van detenir 25 conductors implicats en accidents o que van cometre infraccions al codi de circulació i que van donar positiu en alcoholèmia o en consum d'estupefaents, i s'han posat sancions administratives a 3 més. Dels 25 detinguts, 15 havien comès infraccions, 6 estaven implicats en accidents de danys materials, 2 en accidents amb ferits i 2 en un accident mortal.

Del total dels 36 detinguts, 33 van ser homes i 3 dones. Pel que fa a les edats, la franja més habitual va ser la dels 18 als 25 anys, amb un total de 19 detinguts. 14 dels detinguts eren de nacionalitat andorrana, seguits dels residents espanyols, amb 11 detinguts, i dels residents portuguesos, amb 5.

Pel que fa a les taxes d'alcoholèmia dels detinguts, la majoria es trobaven entre 1,21 gr/l i 1,60 gr/l, amb 15 dels 33 detinguts. 13 no superaven els 1,20 gr/l, 5 van donar una taxa entre 1,61 gr/l i 2,00 gr/l, i 1 va donar 2,52 gr/l. A més, es va detenir a 2 persones sota els efectes del cànnabis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT