PUBLICITAT

La comunitat enviarà una delegació a Lisboa si es confirma la clausura

  • L'ambaixador Mario Damas diu que «Portugal no està en condicions d'acollir gent, però sí de recolzar»
LAIA F. MAROT
ENCAMP

Periodic
A l'esquerra, Toni Martí i Mario Damas a l'acte de l'Associació Cultural Alto Minho. A la dreta, el cap de Govern amb els membres de la plataforma. Foto: ÀLEX LARA

«Si cal anar a Portugal, hi anirem. Jo estic disposat a encapçalar una delegació per parlar amb el president de la República». El conseller de les Comunitats Portugueses a Andorra, José Manuel Da Silva, va dir ahir que si en els dos propers dies no reben una resposta per part del Govern portuguès negant el tancament del consolat, es desplaçaran fins a Lisboa per demanar la mediació del president de la República Aníbal Cavaco Silva.

La celebració del Festival del 15è aniversari del Grup de Folklore de l'Associació de Residents de l'Alto Minho, que va congregar ahir unes 800 persones al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, va servir d'escenari de la Plataforma per evitar el tancament del consolat. Da Silva demanar suport «en la concentració pacífica convocada per dimarts per reivindicar allò que és nostre», i va afegir que «si tots fem pinya, ho aconseguirem». Jose Luis Carvalho, l'ex conseller de la comunitat, per tal de conscienciar la comunitat a participar en les accions. va voler recordar «que ens ha costat molts anys poder tenir un consolat».

L'ambaixador portuguès, Mario Damas Nunes, va quedar fora de joc. Es va mostrar distant de la comunitat portuguesa i en la seva intervenció els assistents no hi van parar gaire atenció. Dumas no va parlar del tancament de l'ambaixada ni del consolat, però va dir que «Portugal està vivint temps històricament traumàtics» i va apel·lar a la necessitat «d'unió, confiança i comprensió per les mesures dràstiques en temps de crisi». En el seu discurs, Damas va afegir que «Portugal ara no està en condicions d'acollir, però sí de recolzar».

SUPORT d'andorra/ La comunitat portuguesa va rebre ahir el suport del cap de Govern, Toni Martí, que va assistir a l'acte juntament amb el cònsol d'Encamp, Miquel Alís. Martí va explicar que el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, està tenint«contactes diplomàtics amb el Govern portuguès per mirar de mantenir almenys el consolat»; el cap de Govern va afegir que «la situació de Portugal és la que és, però aquí hi ha més de 13.000 residents portuguesos que tindran problemes si es tanca el consolat». Sobre l'escenari, Martí va dirigir unes paraules als assistents per valorar la comunitat portuguesa del Principat, ja que «l'Andorra que tenim l'hem pujat entre tots, i una part molt important és gràcies a vosaltres» i va afegir que «la comunitat portuguesa està molt a prop del meu cor». Miquel Alís, que sí va fer referència al tancament en la seva intervenció, va desitjar que «l'ambaixada i el consolat es quedin a Andorra per donar un bon servei a la comunitat».

SIGNATURES I FACEBOOK/Ahir al vespre, unes 20 hores després de l'inici de la recollida de signatures, la plataforma comptava amb unes 300 firmes de suport i van dir que «esperen que dimarts a la concentració aquesta xifra augmenti exponencialment». La plataforma també ha creat un grup a Facebook amb el nom Não ao fecho do consulado, que en les primeres hores ja comptava amb més de 600 agregats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT