PUBLICITAT

El Premi Innovadors 2012 atorgarà menys diners

  • L'ADI treballarà en els seguiments tècnics i en donar subvencions «indirectes»
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carles Aleix i l'ex ministre Pere López en la presentació del Premi Innovadors 2010. Foto: TONY LARA

el Premi Innovadors està en fase de reflexió. Així doncs, hi haurà canvis de cara a la sisena edició, de la qual es coneixeran els guanyadors a finals del 2012, segons va confirmar Carles Aleix, director d'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI).

Canvis tan pel que fa a la seva reorientació per posar-lo en la línia dels objectius d'obertura econòmica com pel que fa el pressupost. En el primer aspecte, per exemple, es tindrà en compte projectes «que agafin altres cotes de mercat que s'escapin dels canals habituals». En el segon aspecte, Aleix va explicar que «el Premi Innovadors tenia un cost molt important. Estàvem entregant premis en l'ordre de 200.000 euros». Segons el director de la societat, «el balanç històric dels projectes d'empreses presentats al concurs va mostrar que més diners no té perquè voler dir que funcioni», per tant, «potser s'han de buscar altres formules perquè el rati augmenti», com per exemple, ampliar i treballar en els seguiments tècnics o donar «subvencions indirectes, com la venda de servei».

EL CONCURS / L'organització del Premi Innovadors va a càrrec de l'ADI, «però en cap cas som nosaltres els que decidim. Nosaltres hem de vetllar perquè els que arribin siguin viables», va explicar Aleix. Els jutges que trien els projectes guanyadors són experts d'Esade Business School Barcelona i HEC París. «A vegades el jurat l'encerta i altres s'equivoca. Però la responsabilitat de valoració de si el projecte pot aportar alguna cosa nova a Andorra són els experts d'aquestes entitats».

L'ADI ha comptabilitzat 246 participants en les cinc edicions anteriors del Premi Innovadors, «dels quals la meitat van entrar un pla de negoci». Dels premis atorgats en edicions anteriors, n'hi ha que han estat viables i n'hi ha d'altres «que no els hi ha anat tan bé». El retorn de la inversió i la creació de llocs de treball, són dos dels indicadors per valorar si una empresa ha funcionat. Pel que fa al segon indicador, Aleix va explicar que en els projectes presentats «la xifra de creació de nous llocs de treball prevista en els plans de negoci, s'han complert entre un 50 i un 60%», per tant és un balanç força positiu, tot i que es pot millorar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT