PUBLICITAT

El pressupost del Consell General preveu una rebaixa del 4,5%

  • Aportació pròpia del 50% dels ingressos gràcies a l'estalvi en les noves dependències
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La porta principal del Consell General. Foto: TONY LARA

Els esforços dels comptes per al 2012 del Consell General estan centrats a la previsió de costos que poden tenir el manteniment de les noves dependències. Tot i això, la Sindicatura ha lliurat un projecte de pressupost al Govern que preveu una reducció del 4,5% en relació als darrers comptes aprovats, amb una aportació d'ingressos de tresoreria pròpia de quasi un 50%, reduint, doncs, gairebé a la meitat la transferència que ha de provenir del Govern.

El Consell General tindrà un pressupost per al 2012 de 6.227.538 euros. Això representa respecte el darrer pressupost aprovat, el del 2009, una reducció del 4,5%. Aleshores els comptes del parlament van ascendir a 6.520.435 euros.

Segons consta en la memòria del projecte de pressupost per al 2012 lliurada al Govern la setmana passada, a la qual va tenir accés l'ANA, els grans números es desglossen en els conceptes de funcionament i manteniment del Consell General, 3.880.327 euros, i en les transferències corrents a altres organismes i quotes internacionals, 2.234.192 euros.

Pel que fa als ingressos, el propi Consell General aporta del seu fons de tresoreria quasi el 50% del pressupost d'ingressos. Això fa disminuir considerablement la transferència que realitza el Govern al Consell General, deixant-la gairebé a la meitat. L'explicació d'aquesta aportació del fons propi ve donada, segons consta en la memòria, «gràcies a l'estalvi que s'ha produït en la previsió de costos de les noves dependències del Consell General, a saber, d'un aproximat -5%».

Els objectius principals que es marca el projecte de pressupost són la reducció de la despesa i la previsió pressupostària necessària per fer front a les despeses de manteniment i funcionament de les noves dependències del Consell General.

Aquest darrer punt, és encara a hores d'ara una incògnita perquè no fa ni un any que està en funcionament el nou edifici i no se saben quins són els costos reals. D'aquesta manera, s'ha previst un pressupost a l'alça en el capítol 2, el de béns i serveis, d'un 2,7 % de previsió d'IPC (la xifra prevista pel Govern) més el càlcul de quan poden costar les noves despeses de funcionament i manteniment del nou edifici. Augmenta, doncs, el càlcul de consum d'energia elèctrica en un 260,72% i el de carburants per calefacció en un 192,93%, i per contra s'han abaixat el pressupost destinat a conferències i cursets, a treballs per empreses de neteja, a estudis i assessoraments, i a reembossament de dietes.

Pel que fa al capítol 1, la memòria destaca la reducció salarial dels síndics d'un 12% i el manteniment de la plantilla de treballadors, preveient la reincorporació d'una persona a Secretaria General que estava en règim d'excedència. El capítol 4 inclou les transferències a altres organismes com són Raonador del Ciutadà, APDA, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT