Óscar Casal i Carme Millán, nous campions de la Copa d'Andorra

• Roig guanya a l'última cursa de Prat Primer i Tudel torna a la competició amb el millor temps femení
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Óscar Casal, en plena ascensió durant la travessa de Canillo d'aquesta temporada. Foto: ÀLEX LARA

Ahir va finalitzar la Copa d'Andorra de curses de muntanya amb la disputa del 12è Cross Vertical de Prat Primer. La cursa va ser per a Óscar Roig en categoria masculina i Ariadna Tudel en femenina, que tornava a competir després d'uns mesos aturada. En la classificació general de la Copa, Óscar Casal i Carme Millán es van proclamar campions.

La cursa va sortir al matí des de la Borda Estevet d'Andorra la Vella –la categoria júnior, des de la Comella– i en menys d'una hora els 25 primers classificats ja eren al refugi de Prat Primer. «Això demostra l'alt nivell dels participants», va dir ahir el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Carlo Ferrari. En tot cas, Roig va ser el més ràpid seguit per Casal, que va arribar mig minut més tard. Marcos Sanza va completar el podi parcial, mentre que quart va ser Xavi Teixidó i Joan Valls va acabar cinquè. Més enllà va finalitzar Marc Casal, que li disputava el títol al seu germà Óscar, amb la qual cosa a la general de la Copa va acabar segon. A la general, tercer va ser Ferran Teixidó amb 175 punts, pels 245 de Marc i els 290 d'Òscar. «He tingut una temporada molt linial i espero arribar bé als Europeus. Queden tres setmanes i aquesta cursa de Prat Primer eren un bon test», va assegurar ahir el campió.

En categoria femenina, va destacar la tornada a la competició d'Ariadna Tudel. I retorn amb victòria clara i contundent, amb minut i mig d'avantatge respecte a Maria Fargues, ja acostumada a ser al podi allà on corre. La resident va estar controlada de prop per Carme Millán, ja que totes dues lluitaven pel títol de la Copa que al final ha estat per a Millán, que amb 271 punts supera Fargues, que queda amb 263. Laia Coma completa el podi de la general amb 170.

Des de la FAM, Ferrari considera que aquesta Copa d'Andorra ha tingut «molt nivell», i que ha estat a més emocionant fins el final, la qual cosa també era un dels objectius amb el format nou per poder obrir la mà a diferents competidors.

Casal ha sabut lluitar contra els seus rivals, on Óscar Roig ha demostrat ser molt fort, sobretot en les últimes cites que ha disputat, però la regularitat de Casal li ha permès mantenir el lideratge.

En categoria júnior, al cross de Prat Primer va acabar primer Euan Prieto, seguit de Jaume Planella, mentre que tercer va finalitzar Quim Vallés.