PUBLICITAT

L'handbol s'acosta als més petits

  • La Federació Andorrana celebra a Encamp una cita per promoure aquest esport
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

La Federació Andorrana d'Handbol va organitzar ahir a Encamp la Festa de l'Handbol Andorrà, una cita dedicada a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys amb la intenció d'acostar aquest esport als més joves, però sempre des d'un vessant lúdic i de joc, sense cap intenció esportiva donava l'edat dels participants.

A la cita hi van assistir diferents monitors del país que, al mateix temps, havien de superar la valoració d'un monitor enviat per la federació internacional (IHF). Cada monitor havia de dirigir una activitat de minihandbol. L'objectiu «a curt termini» és, segons Sergi Fluchà, director tècnic de la FAH, «portar els monitors a les escoles per dur aquest esport».

En total hi van assistir 40 participants, dels quals més de la meitat eren nenes, una dada «que cal destacar», segons Fluchà. Amb aquestes edats entre els 6 i 10 anys el que es busca és que els nens i nenes «juguin», perquè és a partir precisament dels 10 anys quan la psicomotricitat de la canalla agafa forma, i així es pot treballar a un nivell més esportiu.

Ahir la cita es va celebrar amb quatre tallers, un al pati de les escoles francesa i espanyola d'Encamp, un a la pista de 2x2 d'enfront del poliesportiu, un al Prat Gran i un últim a la sala polivalent del Complex Exportiu. El que es va treballar mitjançant el joc, de manera lúdica, va ser activitats bàsiques d'handbol com ara «el passi, la recepció o la distribució del joc, de manera que al final acaben jugant a handbol», en paraules de Fluchà.

Superades aquestes etapes inicials de joc lúdic amb l'handbol, ja vindran els anys de competir amb aquest esport. S'ha d'anar pas a pas, i la FAH, creada fa mig any, els compleix de mica en mica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT