PUBLICITAT

El Comú es nega a pagar el premi al COAA per costejar els projectes

  • Els arquitectes celebren ara l'exposició després de fracassar les negociacions i neguen cap interès electoral
P. G.
ORDINO

Periodic
Foto:

L'exposició dels vuit projectes de remodelació del carrer Major d'Ordino que aquesta setmana s'ha inaugurat a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Andorra (COAA) en resposta al fet que el Comú d'Ordino hagi declarat desert el concurs d'aquesta obra no respon a cap postura electoralista, com des del col·legi asseguren que se'ls ha acusat per part dels cònsols ordinencs, Bonaventura Espot i Cònsol Naudí. Segons explica el mateix degà dels arquitectes aquesta exposició se celebra ara perquè prèviament han mantingut converses i negociacions amb el Comú per cobrar l'import dels premis del concurs i poder repartir-se'ls per costejar els vuit projectes presentats.

Amb l'exposició dels vuit projectes els arquitectes volen demostrar a la població que les propostes presentades al concurs convocat pel Comú d'Ordino valien la pena i donen llibertat a la població perquè voti la proposta que més els agrada. És un acte simbòlic si es té en compte que el Comú ja ha dit la seva i no és altra que declarar-ho desert. La raó donada, expliquen des del COAA, és la de la manca de pressupost. Una excusa que el mateix col·legi la considera sense fonaments perquè tal i com assegura Valdés «es tracta de propostes de baix cost, ja que són qüestions de llum, de mobiliari, d'idees».

LES NEGOCIACIONS /El concurs convocat el passat Nadal va quedar desert i, des de febrer, els arquitectes han mostrat el descontent per manca de respostes clares i perquè consideren que no han tingut en compte el treball realitzat.

El tempus de les negociacions va transcórrer amb l'acord de fer una exposició dels projectes de cara a l'opinió pública. Primer es va negociar per fer-la al Comú d'Ordino. El COAA va considerar que la sala oferida pels cònsols no reunia les condicions de dimensió i de llum i per tant al juny van decidir fer l'exposició a la seu del col·legi.

Valdés va explicar que s'ha negociat fins al final per poder cobrar els poc més de 3.000 euros que suposaven els guardons del concurs d'idees. Els arquitectes volien cobrar-los per repartir-los entre els vuit que van fer les propostes i almenys poder costejar part de la feina feta. Finalment, els cònsols d'Ordino es van negar a pagar res i van desestimar la petició dels arquitectes, segons explica el degà del col·legi.

Des del COAA asseguren que és el primer cas que els passa on es declara desert un concurs amb propostes interessants. Es tracta d'una postura que volen denunciar el que per al COAA és una «falta de respecte a la feina feta». «Si no hi ha pressupost doncs no encarreguis projectes, no facis treballar a la gent sense cap motiu», va remarcar Valdés.

Tot i això, des del COAA consideren que aquestes propostes «haurien de tenir-se en compte quan el Comú pugui disposar del pressupost adient, perquè es tracta de propostes interessants», va explicar el representant dels arquitectes.

bases mal redactades/ Des del COAA es critica la convocatòria del concurs des del seu inici. El degà dels arquitectes va explicar que les bases estaven mal redactades. Abans de fer el concurs ja van desestimar de les vuit propostes, sis. «Suposo que hi ha hagut una mala redacció de les bases, suposo que han tingut pressa per decidir, ha faltat calma per escollir», va dir Valdés.

Els arquitectes critiquen no haver rebut una disculpa pública dels cònsols d'Ordino i amb l'exposició oberta a tothom a la seu del col·legi volen denunciar que darrere de les idees hi ha projectes i feina i temps invertit que no han estat valorats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT