PUBLICITAT

Andorra també s'indigna

  • Una cinquantena de persones es concentren a la plaça del Poble per donar suport al moviment
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lectura del manifest dels indignats ahir a la plaça del Poble. Foto: ÀLEX LARA

A Andorra també hi ha indignats. Una cinquantena de persones es van reunir ahir a la plaça del Poble de la capital per donar suport al moviment dels indignats. El joves portaven la iniciativa. Algunes pancartes improvisades al moment es recolzaven a la llum del Centre de Congressos: Democracia real ya, Transparència i no a la corrupció i altres més creatives com: Apretar-me el cinturo i baixar-me els pantalons al mateix temps. No puc!! I per tancar l'acte, la lectura del manifest conjunt de tot el moviment. Així van voler demostrar el seu malestar alguns andorrans per la situació de crisi actual i les solucions que des dels governs s'estan aportant.

Trini Lozano va ser una de les persones que van assistir a la convocatòria per donar suport a la iniciativa i mostrar el seu rebuig als governs, «que estan dominats per la banca mentre els treballadors cada dia estan més ofegats». Trini va dir que «hi ha molts més indignats a Andorra dels que hi ha aquí. Alguns no es mobilitzen per por».

Units pel canvi global

Units pel canvi global és el títol del manifest comú per a totes les manifestacions i concentracions que van tenir lloc ahir. Les principals reclamacions del moviment dels indignats: la cobertura dels drets bàsics com l'accés a un habitatge, una feina, l'educació o la participació política; un govern al servei del poble, la regulació dels càrrecs polítics o la crítica a una societat que valora els diners per sobre de l'eficàcia i el benestar social.

Guillem Montoliu,un jove andorrà que estudia econòmiques a Barcelona va ser l'encarregat de llegir el manifest. Montoliu va explicar que la convocatòria s'havia realitzat a través de les xarxes socials. «Els governs retallen drets bàsics pel ciutadà, com l'educació i la sanitat, i ho fan sense haver consultat als ciutadans». L'estudiant d'econòmiques es va mostrar satisfet per la participació ciutadana i va dir que si «a Andorra no hi ha gaire indignació és perquè la gent que s'ha quedat sense feina ha de marxar, és una manera de fer neteja».

Cinc mesos després de l'acampada simbòlica de la plaça del Sol que va donar vida al moviment dels indignats, milers de persones van sortir ahir als carrers de les ciutats de tot el món. 50.000 a Roma, unes 250.000 a Barcelona, 500 a Tokio i molts altres en les 900 ciutats que es van sumar a la manifestació mundial per tal de reivindicar que el poder financer no s'emporti l'estat del benestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT