Benvinguts a la realitat

• El Palencia 2012 demostra a l'Andorra que a la Superlliga 2 hi ha nivell i no és prou amb un equip

Borrego esmaitxa amb tres jugadors del Palència intentant fer el bloqueig, ahir al poliesportiu d'Andorra. Foto: ÀLEX LARA

La benvinguda a la Superlliga 2 ha estat cruel. El CV Andorra va perdre ahir el primer partit de lliga al poliesportiu d'Andorra contra un Palencia 2012 que li va demostrar que la Superlliga 2 ja té un nivell. S'ha de tenir una plantilla com deu mana per no haver de patir. L'equip de Lluís Hillaire només comptava ahir amb un set de garanties –Geni, Borrego, Olivera, Geni, Lanza, Hèctor Garcia i José Garcia com a lliure– i sense banqueta i un rival amb jugadors de joves i de talent va acabar rendint-se a l'evidència. Derrota per 1-3 contra el en una hora i tres quarts de joc en un Poliesportiu d'Andorra que serà la seu de l'equip andorrà aquesta temporada i que en el primer partit va tenir una fluixa entrada no superior a la cinquantena d'espectadors.

SENSE RITME / El primer set va semblar com un amistós per als de Lluís Hillaire. Sense partits de preparació en la pretemporada ben d'hora es va veure una evident falta ritme, claredat d'idees alhora d'organitzar els atacs i imprecisions puntuals –algunes amb el rival batut– que feien perdre punts. Així doncs quan l'Andorra es va voler adonar de que estava competint el marcador era d'11-19. Massa distància. El set era del color taronja del Palencia i així va ser: 16-25 en el primer parcial.

El conjunt andorrà necessitava fer un reset. Començar de zero i jugant com un equip. Va començar bé, posant-se per davant, i es va anar alliberant a poc a poc de la pressió del debut. Com no, també va ser clau el fet de donar a Geni més responsabilitat en les rematades i aprofitant que Fornés ja havia deixat de ser un perill tot i que l'altre abanderat de l'equip lleonès, Villena, continuava fent de les seves.

Un petit forat es va obrir amb el 4-1 que es va incrementar a mig set gràcies a tres punts consecutius a servei d'Hèctor Garcia (14-7). El problema és que els visitants, de cop i volta, van fer sis punts seguits amb servei de Fornés fins posar-se 21-19. De nou la fiabilitat de Geni en el remat –tot i que va fer un 36% d'encert amb 26 punts que va sumar en tot el partit– i dos serveix a la xarxa de Muñoz i De Diego van permetre les taules (25-21).

Semblava que el Palencia s'hagués pres mitja hora de descans perquè en el tercer parcial va tornar a ser el del primer, tot i que amb un Andorra més ficat en el partit. Villena va tornar a ser una perforadora per la dreta (1-5) i només el servei de Geni va impedir d'inici que el set s'escapés (5-5) ja en els primer punts.

La igualtat es va mantenia tot i que a l'Andorra li costava més puntuar i amb un bloc espectacular de Borrego a Villena va tenir el primer avantatge en el tercer parcial (16-15). Al final, però, la solidesa en el joc dels visitants, sobretot atacant pel centre amb les torres Fornés i Vigil, va acabar fent pujar l'1-2 (23-25).

LA DEFENSA FA AIGÜES / Aquests problemes per frenar l'atac pel centre van seguir en el quart set. L'Andorra no aconseguia blocar cap esmaitxada i tot atacar amb més decisió era incapaç d'escapar-se en l'electrònic. Això el va desgastar psicològicament fins que va començar a cedir terreny amb tres punts en contra a servei de Vigil (5-8). Després el desavantatge es va incrementar amb tres punts seguits amb servei d'Osorio (9-14) i a partir d'aquí el Palencia 2012 es va trobar amb un camí de roses: va defensar amb solidesa els punts com a receptor, en contra d'un Andorra ja pràcticament rendit en tots els punts que quedaven, per convertir-se en el primer equip que guanya al Poliesportiu d'Andorra (14-25).