PUBLICITAT

7,5 milions d'euros d'estalvi amb les retallades salarials

  • Els funcionaris decideixen convocar una assemblea general de cara a l'última setmana d'octubre
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en la reunió d'ahir amb la Plataforma de funcionaris. Foto: SFGA

Les negociacions entre la Plataforma de Funcionaris i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, arriben a la seva fi. Ahir va tenir lloc la tercera i penúltima trobada, aquesta ja més centrada «en els números que ens els conceptes», va explicar Cinca. La xifra més destacada, uns set milions d'euros d'estalvi amb les retallades al sou dels funcionaris. El ministre va dir ahir que amb les reduccions salarials estalviaran més de tres milions d'euros, i cal sumar-hi també tres milions de la congelació de triennis i un milió i mig de l'eliminació del GAdA.

Per l'última reunió, queda tancar els conceptes que s'apliquen a la nòmina dels funcionaris, que segons va explicar el ministre, serà el més difícil de la negociació, ja que «entre fixes i variables, potser parlem de més de 50 conceptes». Els criteris que seguiran des de Govern serà «tenir en compte tot allò que és perdurable i no el que es variable»; a tall d'exemple Cinca va dir que «un concepte variable serien les hores extres i un perdurable un concepte d'especialització de servei».

Un altre tema que s'haurà de tractar és com es procedirà per tal que els funcionaris no perdin els dies de trienni acumulats fins el moment de la retallada. I pel que fa al GAdA, Cinca va afirmar que els hi consta «que només ha generat insatisfaccions, i per contra genera estalvi»; ara bé, va afegir que Govern tindrà en compte de cara a la nova Llei de funció pública algun mètode d'avaluació per tal que existeixi una carrera professional.

temporalitat/ El portaveu de la Plataforma de sindicats de la Funció Pública, Joan Torra, va explicar que la principal demanda dels funcionaris feta ahir va ser que «les mesures fossin temporals», per tant, que els el treballadors puguin recuperar el sou d'abans de la reducció un cop els indicadors econòmics mostrin una millora de la situació. Cinca, però, ja va assegurar que la crisi «durarà tota la legislatura» i que ara mateix no pot donar respostes.

Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA, va dir que, finalitzada la reunió de la setmana que ve i un cop coneguin el resultat final de les negociacions, els sindicats convocaran una assemblea general per tal d'explicar-los a tots els treballadors públics i, si així ho decideixen, tirar endavant alguna acció. El dia encara està per precisar, però Ubach va dir que possiblement serà el 22 o 23 d'octubre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT