PUBLICITAT

La plataforma tirarà endavant la concentració

  • Portugal diu no haver pres cap decisió ferma i l'ambaixador es fa enrere
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'adhesiu que repartirà la Plataforma contra el tancament del consolat. Foto: ÀLEX LARA

Tot i que Mario Damas, l'ambaixador de Portugal al Principat, va confirmar dijous a aquest rotatiu el tancament de l'ambaixada, ahir, en una reunió amb el ministre d'Afers Exteriors va dir en declaracions recollides per l'ANA que «de moment no hi ha confirmació oficial sobre el tancament de l'ambaixada i el consolat». Per la seva banda, el govern portuguès va voler deixar clar en declaracions a l'Agència Lusa que encara no s'ha pres una decisió sobre el tancament d'ambaixades i consolats, que afectaria a les dependències diplomàtiques luses a Andorra.

El representant de comunicació de la Plataforma contra el Tancament del Consolat Portuguès, Juli Barrero, va dir ahir que segons les seves fons del govern de Portugal el tancament de l'ambaixada i el consolat és oficial. Per tant, seguiran endavant amb les accions que ja es van decidir en la reunió d'ahir. La primera acció ciutadana, doncs, serà la recollida de signatures avui a partir de les 22 hores i demà a partir de les 15 hores a la Sala de Festes d'Encamp, en la celebració del 15è aniversari del Grupo de Folklore da Associação de Residentes do Alto Minho. La segona acció serà la concentració de protesta anunciada ahir, i que es farà el dimarts 18 d'octubre a les 21 hores, on també tindrà lloc la lectura d'un manifest per part dels representants de la Plataforma Contra el Tancament del Consulat a les 21.30 hores.

La propera reunió de la Plataforma ciutadana està prevista pel dimecres 19 d'octubre i «serà on s'avaluaran els primers resultats obtinguts en les convocatòries de la recollida de signatures i en la concentració de dimarts», segons informaven ahir en un comunicat. També a la mateixa reunió «s'avaluarà, i si cal es modificarà o es donarà continuïtat, a les accions realitzades en el plànol polític i diplomàtic».

LES REACCIONS D'ANDORRA / De la seva banda, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va manifestar ahir en la seva reunió amb l'ambaixador portuguès que «sigui quina sigui la decisió que prengui el govern portuguès, des d'Andorra es farà tot el possible per mantenir unes excel·lents relacions diplomàtiques». El ministre i l'ambaixador van acordar mantenir un contacte permanent per avaluar l'evolució de l'afer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT