PUBLICITAT

Saboya veu difícil revertir l'acord adoptat per Lisboa

  • Bartumeu diu que ja li havien apuntat repercussions en la diplomàcia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Saboya, en la sessió del Consell General, ahir. Foto: TONY LARA

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va lamentar la decisió del Govern portuguès de tancar l'ambaixada a Andorra, i va explicar que ja ha demanat una trobada amb l'ambaixador per conèixer el calendari i si la decisió està tancada. Saboya va afegir que, atès que la decisió és per motius econòmics, serà difícil que Andorra pugui fer-hi res per revertir-la. En tot cas, el que més preocupa és que es pugui continuar donant servei a la comunitat portuguesa.

Saboya, en declaracions posteriors a la sessió de Consell General, va indicar que s'havia assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació, tot i que era coneixedor de la difícil situació econòmica de Portugal. A més, durant l'Assemblea General de les Nacions Unides, Saboya va parlar amb el primer ministre portuguès, que ja li va transmetre que la situació era molt difícil, però no li va avançar que es prendria la mesura de tancar l'ambaixada, sinó que va donar-li a entendre que potser hi hauria una reducció d'efectius. Segons Saboya, la voluntat del primer ministre és que aquesta decisió no afecti a les relacions diplomàtiques entre els dos països.

De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va indicar que la notícia no li ha sorprès perquè durant el darrer viatge que va fer a Portugal ja li van apuntar que la crisi podria portar conseqüències en l'àmbit diplomàtic.

En tot cas, Bartumeu va voler destacat que no és una decisió contra Andorra, i es va mostrar convençut que la bona relació es mantindrà.

ORDRE / De la seva banda, l'Agència Lusa va informar ahir dijous a la tarda que ha estat el Ministeri d'Afers Estrangers portuguès el que ha donat instruccions a l'ambaixador a Andorra per tal que iniciï el procés de tancament de la representació diplomàtica, que ha de desaparèixer a finals d'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT