PUBLICITAT

El PS critica la «inactivitat» del Govern en els cinc mesos

  • Naudi assegura que l'ampliació horària dels comerços no ha tingut cap efecte immediat
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del PS, Víctor Naudi, i la vocal, Noelia de Sousa, ahir en la roda de premsa. Foto: TONY LARA

Els socialdemòcrates consideren que els cinc primers mesos del Govern de DA han estat «d'inactivitat». Així ho va manifestar ahir el president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, qui va destacar que el nou Executiu «només ha entrat a tràmit la llei d'ampliació d'horaris comercials, perquè la resta de modificacions legislatives, com la del sòl, ja estaven previstes», va dir. En aquest sentit des del PS consideren que aquesta ampliació horària «no té els efectes que haurien de tenir», va dir Naudi. Davant d'aquesta manca d'activitat, des del PS continuen anunciant mesures de reactivació econòmica.

Des del PS consideren que les grans mesures anunciades pel Govern demòcrata són a llarg termini i altres son titllades com a «faraòniques» com és el casino i l'heliport anunciats.

Des del PS han criticat la manca de mesures que tinguin efecte immediat, i en aquest sentit han asenyalat que l'ampliació d'horaris comercials «no era una llei tant necessària ni urgent, sinó que està ocasionant problemes», va dir la vocal del grup polític, Noelia de Sousa. Segons el PS aquesta ampliació horària no ha comportat cap benefici immediat i critica «la falta d'actuació i planificació del Govern».

Des del PS van assegurar que hi ha població afectada i que té dificultats alhora d'aconseguir una òptima conciliació familiar i laboral, la qual cosa, segons Naudi, pot repercutir «de cara a l'atenció al client». Per això, critiquen que des de l'Executiu no s'hagi plantejat ampliar l'horari de les escoles bressol.

Segons el PS el Govern està improvisant amb l'aplicació de l'ampliació horària dels comerços conforme van queixant-se des del sector, com ha passat amb l'ampliació horària del transport públic. Naudi va assegurar que amb un mes des de l'aplicació de la mesura «l'efecte ha estat nul», va dir.

BORSA DE TREBALL PER A JOVES / De tot el paquet de mesures de reactivació econòmica de marca PS, Naudi va remarcar ahir la creació d'una borsa de treball per a joves. Segons va explicar el president del PS, és necessari l'encreuament de dades de les professions que els joves estudien a les universitats i de les ofertes laborals que hi ha al mercat.

Altres mesures de reactivació econòmica anunciades ahir van ser la creació d'un fons financer per ajudar a les famílies monoparentals les parelles de les quals no passen les pensions corresponents per als fills.

Finalment, el PS té previst demanar que totes les proposicions de projectes de llei vagin acompanyats d'una memòria econòmica. Naudiva destacar aquesta condició que ja contempla la llei, però que no sempre es compleix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT