PUBLICITAT

El PLA vol renovar-se i recuperar l'espai electoral

  • Gallardo, Rossell, Pallarès i Aouraghe formen la comissió gestora
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pujal s'adreça a una vintena de militants, ahir al 19è congrés del PLA. Foto: ANA

La ideologia liberal té un espai important dins de l'electorat andorrà. Aquest és, com a mínim, el convenciment de la comissió gestora escollida durant el 19è congrés del Partit Liberal d'Andorra (PLA), que es va reprendre ahir després que en la sessió anterior la militància decidís donar continuïtat a la formació. La comissió gestora, que pren el relleu a l'executiva presidida per Enric Pujal, està formada per Jordi Gallardo, Amadeu Rossell, Judith Pallarès i Maanan Aouraghe.

Els membres de la comissió gestora, escollits després de quedar vacant la presidència del partit –no hi ha hagut ningú que s'hagi volgut postular per a aquest càrrec–, van insistir que la seva tasca és «temporal». De fet, tal com explicar ahir davant d'una vintena de militants, la seva missió consisteix bàsicament a gestionar el partit fins que no es pugui escollir una nova executiva.

La pèrdua de militants ha deixat el PLA amb poc més d'un centenar d'efectius, tenint en compte que, a hores d'ara, hi ha 15 afiliats que també s'han donat d'alta a Demòcrates per Andorra (DA) i, per tant, podrien convertir-se ben aviat en noves baixes a les files liberals. Tot i que el panorama és poc engrescador –el mateix Jordi Gallardo va admetre que aquest «no és un moment agradable» i que haurien preferit «una sala plena»–, la comissió gestora té la intenció de treballar perquè passades les eleccions comunals es pugui convocar un nou congrés per reestructurar el partit. Una estructura que passa per bastir de nou els comitès parroquials i escollir l'executiva nacional.

ORGULL LIBERAL /Si una cosa van voler deixar clara els assistents als congrés és que són d'ideologia liberal i que ho diuen «amb el cap ben alt». Alguns dels militants també van expressar que, dins de les files de DA, «hi ha molts liberals», però que han preferit una opció «menys definida». Igualment, el fins ara president del PLA, Enric Pujal, és del parer que hi ha persones que ahir no es van atrevir a anar al congrés i manifestar obertament la seva adhesió al partit perquè estan negociant la seva participació en alguna de les candidatures promogudes per DA de cara a les eleccions comunals.

En les seves intervencions, els militants del PLA van expressar que cal redefinir el projecte, decidir «cap on es vol anar» i recuperar l'espai electoral propi del liberalisme, que «ni és l'ultra-dreta ni és centrista». Això no vol dir que retirin el suport a DA: Judith Pallarès va recordar que el PLA va fer costat a la candidatura encapçalada per Antoni Martí. Això no treu que no puguin ser «una veu crítica» des del seu posicionament ideològic, va afegir Pallarès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT