PUBLICITAT

L'AESE calcula que en 3 anys funcionaran dos parcs eòlics

  • Ahir es va col·locar a Pal la primera torre per estudiar les cotes de vent
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Grau mostra un dels anemòmetres de la torre de mesurament, ahir. Foto: ANA

L'Associació d'Entitats del Sector Energètic (AESE) calcula que d'aquí a tres anys ja podrien estar en funcionament els dos mini parcs eòlics que estudien construir. Així ho va explicar ahir el portaveu de l'associació, Joan Carles Grau, durant la col·locació de la primera torre de mesurament, a la Tossa de Pal, que ha de servir per estudiar les cotes de vent i saber quin tipus d'aerogeneradors es podrien instal·lar i quina quantitat d'energia s'aconseguiria. Pel que fa a les centrals hidràuliques, l'associació preveu presentar l'estudi que ha fet a principis del mes que ve, per poder començar a construir-les de cara a l'estiu vinent, informa l'ANA.

La primera torre de mesurament eòlic d'Andorra es va instal·lar ahir a la Tossa de Pal, i a principis de la setmana vinent ja estarà en funcionament. Mesura 50 metres d'alçada i compta amb cinc anemòmetres, un cada deu metres. Amb les dades que recolliran aquests cinc aparells, es pot calcular la velocitat del vent a qualsevol alçada fent una equació lineal, i així serà com d'aquí a un any, aproximadament, es podrà tenir un informe de les velocitats del vent, de l'energia que es podria generar, del tipus d'aerogeneradors que es podrien instal·lar, i fer-se una idea de l'impacte visual que suposarien les torres. Així, la proposta de l'AESE seria posar dos mini parcs eòlics d'unes cinc o sis torres.

Per al segon parc, la torre de mesurament s'instal·larà al llarg de la setmana vinent, a la Rabassa. Segons Grau el que porta més temps és dur a terme els estudis, però un cop realitzats, el treball d'instal·lació és relativament ràpid. Per aquest motiu calcula que d'aquí a tres anys o tres anys i mig podrien estar en funcionament els dos parcs eòlics. Tot i que sense l'estudi fet no es poden extreure conclusions, prèviament es calcula que l'energia eòlica produïda podria arribar a abastir a prop de 3.000 llars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT