PUBLICITAT

El professor Roland Fryer rep el Premi Calvó-Armengol 2011

  • El guanyador va ser catalogat com una de les 100 persones més influents del món
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El professor Roland Fryer, guanyador del Premi Internacional Calvó-Armengol 2011. Foto: SFG

El Govern d'Andorra, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona Graduate School of Economics van anunciar ahir que el Premi Internacional Calvó-Armengol, establert en memòria del professor Antoni Calvó Armengol, va ser atorgat en la seva segona edició al professor Roland Fryer (Universitat de Harvard). Fryer Jr. és catedràtic Robert M. Beren d'economia a la Universitat de Harvard i investigador associat del National Bureau of Economic Research. Després d'obtenir amb resultats excepcionals la llicenciatura en economia a la Universitat de Texas el 1998, i el doctorat a la Universitat Estatal de Pennsilvània el 2002, l'any 2008 es va convertir en el catedràtic d'origen afroamericà més jove de la Universitat de Harvard.

Fryer ha rebut diversos premis i nominacions, entre els quals la prestigiosa Sloan Felowship, i el 2009 la revista Time Magazine el va catalogar com una de les 100 persones més influents del món.

Trajectòria / Roland Fryer ha centrat la seva carrera d'investigació en l'anàlisi de la raça i la desigualtat i el rol que exerceixen en les interaccions socials, en concret, en els nens i els adolescents.

La seva recerca també ha incidit en la relació que hi ha entre la raça de les persones i el seu comportament i els efectes nocius que això comporta. En un dels seus projectes d'investigació, Fryer demostra que els adolescents de raça mixta estan molt més avesats a tenir comportaments considerats d'alt risc que altres joves de raça única, tant si és blanca com negra. La seva investigació també proporciona fonaments teòrics i mètodes per mesurar i comprendre la desigualtat racial i la segregació dels barris per qüestions racials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT