PUBLICITAT

El River debuta a domicili contra un Prat Joventut molt perillós

  • Arrenca la LEB Plata per al conjunt andorrà, que es presenta a Barcelona amb tota l'artilleria disponible
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Flis condueix la pilota durant l'amistós amb el Bilbao Basket. Foto: ÀLEX LARA

Ha semblat la pretemporada més llarga de la història del món mundial. Escolti. Sis setmanes d'entrenaments, de matí i tarda de gimnàs i pista, de posada en marxa de la maquinària física i, les últimes setmanes, treball tàctic, de pissarra, d'estudi de rivals en els despatxos, de jugadors dels altres equips, dels que destacaran, dels que s'ha d'anar amb compte, dels punts febles, dels propis i dels contraris. Amb tot això ja en el passat, amb només quatre partits de preparació –tres si es descompta la pachanga amb el Bilbao d'ACB–, el BC River Andorra inicia la temporada a la LEB Plata, una nova campanya, amb l'esperit d'equip a batre –diguin el que diguin– a una categoria on només sobreviuen 13 clubs i on el primer serà conjunt de LEB Or la pròxima temporada –si n'hi ha Or, Plata o com es digui d'aquí a uns mesos–, i els següents vuit conjunts de la classificació –del segon fins al novè, «una bestiesa», segons el tècnic Joan Peñarroya– lluitaran per la segona plaça d'ascens en joc. Per al River, el periple comença aquest vespre (20.30) al pavelló Joan Busquets del Prat de Llobregat. I poca broma, que aquest equip ja va derrotar els andorrans en la passada Lliga Catalana.

«Vam prendre nota del que vam fer bé i del que havíem de millorar i ajustar d'aquell partit», va dir el tècnic. Parla del 81-71 de l'enfrontament de la Lliga Catalana contra el Prat que havia de decidir el campió. Els barcelonins van vèncer un trofeu que havia estat dels andorrans la campanya anterior.

DEIXAR CLARES LES INTENCIONS / El River avui té l'obligació de guanyar perquè ha de demostrar que està a aquesta categoria per lluitar per l'ascens. I l'ascens directe, sense mitges tintes. Així ho va manifestar aquesta setmana Peñarroya, que considera que el seu equip ha d'estar en aquesta feina. De moment, si es veu la classificació la cosa no pinta bé en un primer moment perquè el River va descansar la setmana passada. Així, el seu lloc és l'últim, però és tonteria posar-se nerviosos perquè això és irreal.

EL RIVER, AL 100%; el prat té dubtes / Per a l'enfrontament d'avui contra el Prat, el River disposa de tota la plantilla. Cap lesionat, cap tocat i tots al màxim d'intensitat. No ocorre el mateix a casa del rival, on tenen un maldecap important perquè el seu jugador més destacat, el montenegrí Marko Todorovic, té tocat un turmell i ja es va perdre el primer partit de lliga contra el Aurteneche Araba, cosa que va permetre els bascos sumar la victòria. La importància de Todorovic al Prat és molta –21 punts, 13 rebots i 29 de valoració en el partit de la Lliga Catalana contra el River–, i això Peñarroya ho sap, tot i que el tècnic no és mai partidari dels marcatges especials ni res semblant. Amb tot, és conscient del seu potencial: «S'ha de tenir en compte si juga, és clar». Avui se sabrà quin River hi ha aquesta temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT