PUBLICITAT

Sonejee: «La pròxima fase del Mundial segur que serà l'última»

  • El capità considera que el rendiment de la selecció al Preeuropeu ha estat «espectacular»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33El capità Sonejee, lluitant amb l'ucranià Shevchenko en un matx del 2009. Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

El capità de la selecció de futbol, Óscar Sonejee, té assumit que el final esportiu s'acosta –té 35 anys–, però creu que encara té coses per aportar al combinat que dirigeix Koldo Álvarez. «La pròxima fase del Mundial segur que serà l'última», assegura. Ja té data per al seu adéu a una selecció que ha tancat la fase prèvia de l'Eurocopa sense puntuar, però que ha estat, per contra, «espectacular» per a l'equip, segons Sonejee.

«De moment em trobo bé tant físicament com mentalment, així que començaré la fase següent per al Mundial, però serà l'última», va dir ahir el jugador del Pidasa Santa Coloma de la lliga andorrana. Sonejee confirma que, com a qualsevol jugador, li hagués agradat «tenir més minuts», però considera que el seu paper és també aportar la seva veterania: «Porto 13 anys jugant, continuo al grup i també hi ha molta gent que no juga, però a nivell de grup crec que encara aporto coses».

LA FASE, «ESPECTACULAR» / Andorra no ha sumat cap punt a la passada fase de classificació per a l'Eurocopa, on ha acabat última del grup B en què Rússia ha estat el classificat directe i la República d'Irlanda que lluitarà a la repesca. Tot i no puntuar, Sonejee considera el treball fet com «espectacular»: «Ha sigut espectacular perquè a nivell de joc hem crescut moltíssim».

La «llàstima», per al jugador del Pidasa, és que alguns resultats han estat excessivament durs, com l'últim 6-0 contra Rússia a Moscou: «Ha sigut una pena perquè ha deixat desanimat el cos tècnic i també els jugadors, però hem de mirar-ho tot i si mirem el vídeo del partit es veu que estàvem molt ben posicionats, tocàvem la pilota».

«El problema», assumeix, «és que les petites errades les paguem molt cares». «A pilota aturada vam patir molt i així van venir els gols». Andorra ha encaixat 25 gols en 10 partits, i només n'ha marcat un, el de Cristian a la República d'Irlanda (3-1).

89 INTERNACIONALITATS; en VOL 100/ Sonejee és el jugador en actiu amb més internacionalitats d'Andorra. En suma 89 partits amb la samarreta nacional, i manté la il·lusió de poder sumar-ne 100: «Continuaré lluitant per ser convocat i per entrar a l'onze inicial, com sempre». La seva darrera aportació van ser els últims 15 minuts del partit contra la República d'Irlanda a l'Estadi Comunal, el passat 7 d'octubre, tot i que al seu currículum hi ha molta feina amb la tricolor: «Mai m'hagués imaginat arribar fins aquí, i ara sóc el capità. És un orgull i ho valoro molt, però crec que amb el pas del temps ho valoraré encara molt més». Sonejee fa càlculs i creu que entre amistosos i els partits de la fase per al pròxim Mundial, té a tocar el centenar de partits. Això sí, una cosa té clara: «Canvio arribar a 100 partits per puntuar».

La pròxima cita internacional oficial per a Andorra serà la fase prèvia del Mundial al grup D, on tindrà de rivals Holanda, Estònia, Hongria, Romania i Turquia. Encara no hi ha dates per als partits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT