PUBLICITAT

Naudi critica la inactivitat del Govern de DA

  • El president del PS diu que única llei ques' ha tramitat és la de modificació dels horaris comercials
  • Reconeix que hi ha hagut contactes a Canillo amb independents
01092011_ps
El president del PS, Víctor Naudi i Jordi Font.
El president del PS, Víctor Naudi, i la vocal, Noelia de Sousa, han repassat avui les mesures de reactivació econòmica que van entrar a tràmit aquest dimecres, així com els efectes de la modificació de la Llei d'horaris comercials. Naudi ha criticat que el cap de Govern només proposi grans mesures que no tenen efectes immediats, com la creació d'un casino o un heliport, i ha considerat que en tot cas "han d'anar acompanyades del desenvolupament d'un marc tributari i fiscal".

Pel que fa al primer aspecte, els membres del PS han explicat el funcionament de la borsa de treball per a joves que volen impulsar. Es tracta de recollir les dades sobre la quantitat de joves del Principat que estan estudiant, quines carreres estan fent i quines sortides tenen i agrupar-ho amb les ofertes que es troben al país. També han parlat d'un fons financer per ajudar a les famílies monoparentals on un dels cònjuges no passa la pensió per als fills i han incidit en la necessitat d'acompanyar totes les proposicions de llei amb una memòria econòmica, que mostri la viabilitat i l'impacte sobre les finances de l'estat de les mesures.

Sobre el segon tema, el líder del PS ha destacat que en cinc mesos, l'única llei que ha tramitat el Govern és la de modificació dels horaris comercials i "tampoc l'ha acompanyat de mesures paral·leles ni ha tingut els efectes que hauria de tenir". Per la seva part, de Sousa ha exposat que aquesta mesura afegeix dificultats a la conciliació laboral i familiar de treballadors com els del comerç i cal que vagi acompanyada de l'ampliació dels horaris dels transports públics i de les escoles bressol. Naudi ha considerat que la part positiva d'aquesta modificació és "la llibertat dels establiments d'acollir-se a l'ampliació d'horaris, però també crea confusió". A més, el fet que no tots els comerços s'hi hagin adherit significa, pel president del PS que "no és una mesura que suposi un desbloqueig i una ajuda per sortir de la crisi".

Victor Naudi també ha aprofitat per referir-se a la problemàtica dels funcionaris. Ha apel·lat a la recuperació de les taules de treball que va impulsar el PS "per evitar greuges comparatius" i a la utilització d'incentius no econòmics per motivar als treballadors.
Després que la setmana passada la primera secretària del PS, Judit Salazar, afirmés que "molt haurien de canviar les coses" perquè poguessin presentar llistes a Canillo i la Massana; aquest dijous el president dels socialdemòcrates, Víctor Naudi, ha manifestat que "treballen per fer candidatures a totes les parròquies" i ha reconegut que a Canillo hi ha independents disposats a compartir el projecte del partit
Quan queda aproximadament una setmana perquè els partits hagin de presentar les seves candidatures per a les pròximes eleccions comunals del 4 de desembre, el Partit Socialdemòcrata segueix sense donar noms però continua "treballant a totes les parròquies, tant a nivell de candidats com de programa". Així ho ha manifestat el president del PS, Víctor Naudi aquest dijous i ha explicat, a més, que la validació formal de les candidatures serà "dimarts cap al tard, el dia abans de la presentació". Els socialdemòcrates han previst un comitè extraordinari perquè la comissió de candidatures sotmeti les llistes a l'executiva del partit i aquesta hi doni el seu vistiplau.

Sobre la situació de Canillo i la Massana, parròquies on hi ha dubtes sobre la presentació de les llistes – segons va reconèixer la primera secretària Judit Salazar- Naudi ha dit que "hi ha parròquies més avançades que d'altres, però de dificultats no ens consta que n'hi hagi més a un lloc que a un altre". A més, ha admès que a Canillo han parlat amb independents, com a totes les parròquies, però allà n'hi ha de disposats a compartir el projecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT