PUBLICITAT

Andorra i Espanya signaran el CDI el segon semestre de l'any vinent

  • L'aplicació de les lleis fiscals marcarà l'inici de les negociacions, que s'allargaran si canvia el Govern espanyol
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Moreno s'adreça als assistents a la recepció per celebrar el dia de la Hispanitat, amb Martí al centre, ahir Foto: TONY LARA

Si aquesta setmana durant la visita a l'Elisi del cap de Govern, Toni Martí, França posava data per la signatura del Conveni per evitar la Doble Imposició (CDI), ahir Espanya no va voler ser menys. El copríncep Nicolas Sarkozy establia dilluns el primer semestre de l'any vinent com a termini, mentre que l'ambaixador espanyol a Andorra, Albert Moreno, va establir la data durant el segon semestre també del 2012.

Moreno, en el marc de la recepció del Dia de la Hispanitat, va informar que actualment les negociacions estan aturades, a l'espera que l'Executiu andorrà entri al Consell General les lleis fiscals. A partir de llavors el procés serà ràpid, ja que la voluntat entre les dues parts és total.

El consens, però, no evitarà que el CDI amb Espanya es realitzi amb posterioritat al de França, a causa de les eleccions nacionals del país veí. Si hi hagués canvi de Govern, les negociacions s'allargarien «de tres a sis mesos» un cop s'aprovin els canvis fiscals andorrans, va explicar el diplomàtic. Si no hi hagués canvi de Govern, el CDI se signarà amb més celeritat.

El cdi, més fàcil gràcies a l'IRPF / Moreno va assegurar que l'anunci de l'aplicació d'un IRPF a Andorra representa un pas endavant i «ajudarà molt a les negociacions». El CDI s'hagués pogut signar igualment, però ara tot serà «més senzill». Respecte a la tipologia de conveni, l'ambaixador va assegurar que tindrà el mateix perfil que els que Espanya ha signat amb països de l'OCDE.

Les declaracions de l'ambaixador van ser efectuades en el marc de la recepció del Dia de la Hispanitat. Moreno va demanar als residents espanyols «confiança i participació». Tant amb el país espanyol, afectat per la crisi i amb unes eleccions per davant, com amb l'andorrà. Respecte a les eleccions nacionals, Moreno va demanar paciència amb la nova normativa que regula el vot dels estrangers, i va recordar que aquest dret a votar des d'Andorra «és totalment gratuït».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT