PUBLICITAT

L'horari del bus públic s'amplia fins les 22.20 hores els dissabtes

  • La iniciativa és una prova pilot que s'aplicarà per a totes les línies des del 29 d'octubre fins el 31 de desembre
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un autobús de la línia Andorra la Vella- El Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

L'ampliació horària dels comerços arrossega nous canvis en els serveis i societat. Un d'ells és la necessària adaptació del transport públic als nous horaris. Les companyies de transport de passatgers s'han posat d'acord amb el Govern per oferir gairebé una hora més de servei els dissabtes i vigílies de dies festius. Així es preveu que com a prova pilot els autobusos tinguin l'última sortida a les 22.20 hores. Aquesta ampliació horària només es farà els dissabtes responent a una entrevista realitzada als comerços, la majoria dels quals van mostrar la voluntat d'obrir fins les 22.00 hores només els dissabtes i festius. Per altra banda, aquesta mesura és una prova pilot que s'aplicarà a partir del proper dia 29 d'octubre fins el 31 de desembre.

El ministre d'Economia i Ordenament del Territori, Jordi Alcobé, va ser qui va avançar ahir aquest acord i va explicar que segons el funcionament d'aquests dos mesos es decidirà si continuarà l'ampliació horària del transport públic i fins i tot, si s'ha d'ampliar a altres dies de la setmana.

Alcobé va voler remarcar que aquesta ampliació horària dels autobusos no li suposarà cap cost econòmic al Govern i que si el funcionament demostra que és rendible i beneficiós per a les companyies de transport, «no caldrà subvencionar-lo», va dir.

Aquesta mesura s'aplica a les dues companyies de transport públic, a totes les línies, per a totes les parròquies i inclòs per a la línia de la Seu d'Urgell. A més aquesta ampliació no afectarà al preu del bitllet, que es mantindrà sense canvis.

Segons Alcobé, aquesta ampliació es restringeix als dissabtes únicament, i als dies festius, com a resposta a l'enquesta realitzada on la majoria dels comerços tenen previst ampliar l'horari d'obertura comercial fins les 22.00 hores tots els dissabtes i els dies festius.

Per la seva banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va voler remarcar que aquesta nova mesura respon a «la normalitat» de l'aplicació de la llei de llibertat d'horaris comercials. «Cal remarcar la normalitat del paper dels agents econòmics i això ens anima a continuar tots junts en el camí que vam començar fa dos mesos», va explicar.

Una normalitat que no afectarà als horaris de les guarderies, almenys per ara ja que des del Govern, ara per ara, no es té previst ampliar els horaris. Segons Alcobé en l'actualitat hi ha guarderies que allarguen el seu horari fins les 20.30 hores i fins i tot algunes fins les 21.00 hores. El ministre d'Economia va explicar que en l'actualitat hi ha 1.500 infants registrats a les guarderies i que només un centenar fan ús del servei fins l'última hora, i d'aquests només un percentatge són fills de treballadors del sector del comerç.

ANDORRA TAMBÉ A L'AEROPORT DE LA SEU / En un altre ordre de coses, Cinca va explicar que representants del Ministeri d'Economia i d'Ordenament Territorial han estat presents en les negociacions respecte l'aeroport de la Seu d'Urgell amb la companyia britànica Pyrenees Airlines, que va anunciar que vol portar vols comercials a la població veïna. Aquesta companyia també es reunirà amb el Ministeri de Turisme i Medi Ambient, per poder tractar acords i negociacions per atraure els vols comercials que es preveuen de 50 places al Principat. Tot i això, Cinca va remarcar que es tracta d'un projecte embrionari i que, ara per ara, no hi ha cap proposta damunt de la taula sobre col·laboració econòmica per part del Govern andorrà a la Generalitat de Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT