PUBLICITAT

Moviments a Canillo per fer una llista amb Cabot i al marge de DA

  • Dilluns a la nit es va debatre en una reunió la possibilitat de confeccionar la candidatura
JOAN RAMON BAIGES
CANILLO

Periodic
La cònsol menor de Canillo, Dolors Cabot, en una sessió de comú Foto: ANA

A menys d'una setmana per a la presentació de les llistes electorals per a les comunals del 4 de desembre encara hi ha molts interrogants oberts. I precisament la parròquia més petita en nombre d'habitants és una de la que més fronts oberts té. Ahir només era segur que Josep Mandicó liderarà la candidatura de DA a Canillo i que s'ha esvaït del tot la possibilitat que planava d'una renúncia, desprès de la marxa del que havia de ser el número dos, Lluís Muñoz. Ha estat essencial el suport del president del partit i cap de Govern, Toni Martí, que la setmana passada va fer parada a Canillo en el seu desplaçament al Pas de la Casa.

Perquè a Canillo no hi ha res tancat. De fet, dilluns va tenir lloc al Parador Canaro un sopar molt especial amb una convidada molt especial. Membres del PLA, descontents amb la candidatura que estan elaborant els partidaris de DA, van convidar l'actual cònsol menor. Entorn de la taula es va debatre la possibilitat que Dolors Cabot lideri aquesta llista o hi formi part i fins i tot, segons ha pogut saber aquest rotatiu, planaria la possibilitat (d'una part d'aquest grup de liberals, no de tots), d'intentar un apropament amb el PS per aglutinar un major suport, un extrem que ahir va ser desmentit per Gerard Barcia, que va voler deixar clar que no hi ha hagut cap contacte en aquest sentit.

Tot i això, altres fonts apunten a contactes que tenen nul·les possibilitats de concretar-se en un acord, ja que les exigències socialdemòcrates passarien per la incorporació de persones independents amb un baix nivell d'etiquetage polític.

AMB BORRÀS / Cabot, que es va presentar al sopar acompanyada de la consellera comunal Lourdes Borràs –que anteriorment havia declinat l'oferta per acompanyar Mandicó a la llista–, no veuria malament aquesta alternativa, encara que tot apunta que difícilment tirarà endavant, segons ha pogut saber aquest rotatiu.

Aquest sector de l'antic PLA no hauria amagat el seu descontentament amb la proposta que està enllestint DA per a les eleccions, així com també amb la gestió que s'està fent a nivell nacional. A aquest malestar s'hi ha d'afegir la tensió que ha originat l'afer Cabot, que té el suport d'un altre sector que defensava la seva incorporació en els dos primers llocs de la llista, una decisió que va refusar Mandicó per qüestions d'afinitats personals.

L'objectiu d'aquest sopar de dilluns està íntimament relacionat amb aquest ambient de tensió a Canillo: motivar Cabot perquè encapçali una alternativa, que podria vestir-se amb la fórmula de coalició independent o bé directament amb les sigles del PLA.

EL NÚMERO DOS / L'exdirector de l'Agència de Mobilitat, David Palmitjavila, serà el número dos de la candidatura de DA de Canillo, encapçalada per Josep Mandicó. Així s'ha acordat durant la reunió de la comissió de candidatures celebrada ahir, després que Palmitjavila hagi acceptat l'oferiment. Pel que fa a la resta de la llista, fonts properes a la comissió han explicat a l'ANA que la intenció és que hi hagi un equilibri entre els membres actuals del Comú i noms nous.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT